Evenimente şi acţiuni cu prilejul Zilei Mondiale a Pământului

Ziua planetei Pământ a ajuns la cea de-a 54-a ediție și este marcată oficial astăzi la nivel global prin festivaluri și activități de conservare și ecologizare.

Mii de persoane sunt așteptate să participe la Londra la evenimente reunite sub denumirea ‘Big one’, organizat de o grupare activistă. Festivaluri sunt organizate în Roma și la Boston, în timp ce la Washington este programat un marș pentru a-l convinge pe președintele Joe Biden să își ia angajamentul cu privire la încetarea utilizării combustibililor fosili.

Și la noi în țară, autoritățile organizează evenimente care își propun să promoveze responsabilitatea socială față de natură. În județul Giurgiu, Direcția Județeană de Transport organizează o acțiune de plantare de copaci pe Drumul județean 507 Giurgiu Oinacu Corespondenta RRA Marcela Petcu, despre acțiunea de astăzi.

Reporter: Angajații Direcției Județene de Transport Giurgiu, ajutați de voluntari, vor planta astăzi 150 de arbori de-a lungul Drumului Județean 507 Giurgiu- Oinacu. Puieții forestieri provin din donații, dar și din stocuri rămase în urma unor campanii anterioare de plantare.

La acțiunea de astăzi, organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Pământului, vor participa circa 100 de persoane. Echipamentul necesar pentru plantarea copacilor, dar și uneltele de plantare vor fi asigurate de organizatorii care îi invită pe această cale pe toți giurgiuvenii să se alăture aceste acțiuni menite să promoveze protejarea mediului înconjurător.

Și nu va fi doar o acțiune de responsabilizare socială, ci și una menită să îi învețe pe participanți despre modul în care copacii contribuie la îmbunătățirea calității aerului, spun reprezentanții Direcției Județene de Transport Giurgiu./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie