Protest al taximetriștilor împotriva concurenței neloiale

„Radiojurnal” – Realizator: Taximetrişti din mai multe oraşe din ţară, inclusiv Capitala, au protestat astăzi nemulţumiţi de ceea ce consideră a fi concurenţa neloială a companiilor de transport alternativ. Protestatarii susţin că statul acordă tratament preferenţial companiilor gen Uber şi Bolt, iar acest lucru le pune în pericol activitatea. Corespondentul RRA la Bacău, Gabriel Pop, i-a întrebat pe taximetrişti ce îi nemulţumeşte.
-: În principal, astăzi protestăm contra transportului alternativ. Din punctul nostru de vedere, nu este legal. Ei vor aceleași drepturi ca ale noastre, cu toate că sunt diferențe destul de mari: ei au mașini mai vechi ca ale noastre, nu se supun ITP-ului la șase luni, cum ne supunem noi. Adică ei au mai multe drepturi oarecum decât noi, cu toate că ce înțelegem noi prin ridesharing, eu am treaba de aici până colo și mai iau pe cineva. Deci, ei fac un fel de taxi ilegal. Sigur sunt protejați de instituții, altfel nu-mi explic.
Reporter: Protestatarii care au atașate la oglinzile retrovizoare și la antenele de taxi panglici tricolare, au trecut și prin fața primăriei și a prefecturii pentru a atrage atenția celor două instituții să nu mai protejeze alte firme de taximetrie.
Realizator: Şi la Galaţi, aproximativ 150 de şoferi de taxi au parcurs în coloană cele mai importante străzi, unde se află sediile mai multor instituţii publice. Potrivit datelor oficiale, la nivelul acestui judeţ, numărul şoferilor din transportul alternativ îl depăşeşte pe cel al taximetriştilor, transmite corespondenta RRA, Maria Măndiţă./eradu/denisse

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 iunie)