Polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să manifeste o atenție sporită pentru a preveni furturile din locuințe

Realizator: Cătălin Gomboș – Polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să manifeste o atenție sporită pentru a preveni furturile din locuințe sau alte incidente în timpul minivacanței de Sfânta Maria. Nu anunțați pe rețele de socializare că urmează să mergeți în vacanță, iar înainte de a pleca asigurați-vă că locuința are toate ușile și ferestrele închise. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj, Diana Bonțe, a explicat.
Diana Bonțe: În cazul în care plecați de la domiciliu pe o perioadă mai lungă, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, închideți și asigurați la plecare toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon și geamul de aerisire de la baie. Faceți pregătirile de deplasare cât mai discret. Atenție la postările de pe rețelele de socializare! Nu oferiți amănunte cu privire la deplasările pe care urmează să le faceți și perioada în care lipsiți de la domiciliu. Acestea sunt informații care pot fi exploatate de infractori.
Realizator: Ministerul de Interne a anunțat că a sporit dispozitivele de ordine publică, mai ales în zonele aglomerate, în condițiile în care în toată țara vor fi organizate evenimente cu public numeros./abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 august)