Viktor Orbán a vorbit despre o Ungarie autosuficientă, la Kötcse

La Bruxelles trebuie realizate anumite schimbări, iar pentru aceasta dreapta trebuie să câștige la alegerile pentru Parlamentul European din 2024, a declarat directorul politic al premierului la Picnicul Civic organizat de Fundația pentru Ungaria Civilă la Kötcse, județul Somogy. Potrivit lui Balázs Orbán, acesta a fost subiectul principal al evenimentului care a avut loc cu uşile închise, la care a ţinut un discurs şi premierul Viktor Orbán.
Bruxelles-ul a fost capturat de elita pro-război și coruptă, care a provocat pagube foarte grave Europei, astfel că trebuie realizate anumite schimbări, însă pentru aceasta este necesar ca reprezentanții de dreapta din Europa și din Ungaria să obţină încredere la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, a precizat directorul politic al premierului ungar jurnaliştilor adunaţi la picnicul de la Kötcse.
Balázs Orbán s-a referit la sondajele de opinie când a vorbit despre faptul că dreapta se află într-un proces de consolidare, ceea ce este – aşa cum a spus – o evoluţie importantă. „Dacă dreapta se consolidează peste tot, atunci se pot realiza schimbări la Bruxelles, a adăugat oficialul ungar.
Judit Varga, fost ministru al Justiţiei, al cărei nume se află pe primul loc în lista electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, a vorbit presei despre obiectivele sale: „națiuni puternice, Europa celor puternici, şi eu însumi voi îndeplini îndatoririle la UE în acest spirit”, a spus Judit Varga.
Premierul Viktor Orbán a vorbit cu ușile închise la Kötcs şi de data aceasta, şi nu a oferit nicio declaraţie jurnaliştilor. Potrivit unor informaţii de presă, premierul și-a prezentat planurile în 15 puncte. Printre altele, a spus că este nevoie de o nouă lege a poliției ungare din cauza muncitorilor străini, precum şi faptul că Ungaria trebuie să devină autosuficientă din punct de vedere energetic și alimentar./rganciu/atataru

https://infostart.hu/belfold/2023/09/10/onellato-magyarorszagrol-beszelt-orban-viktor-kotcsen