În perioada 11-17 septembrie 2023 are loc în Capitală cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB).

Proiect cunoscut și urmărit cu interes atât de breasla scriitorilor, cât și de publicul iubitor de literatură, Festivalul Internațional de Poezie București a crescut de la o ediție la alta, devenind astăzi cel mai important eveniment de gen din România și unul dintre cele mai urmărite din Europa.

Organizat de Primăria Capitalei, prin Muzeul Național al Literaturii Române, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, Festivalul Internațional de Poezie de la București are anul acesta o listă bogată de participanți: peste 170 de poeți din 27 de țări de pe patru continente (Albania, Algeria, Austria, Bolivia, Bosnia, Bulgaria, Canada, Croația, Cuba, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Maroc, Muntenegru, Peru, Polonia, Portugalia, România, Republica Moldova, Spania, Turcia, Țările de Jos și Uruguay).

Cele șapte zile de festival includ peste 50 de evenimente, pe teme și formate diferite: de la întâlniri cu poeți, traducători și editori, lecturi publice, dezbateri, mese rotunde, colocvii, maratoane de poezie sau performance-uri, la spectacole de teatru, proiecții de filme și concerte, expoziții și evenimente dedicate profesioniștilor.

Tot în cadrul festivalului are loc și Târgul Național al Cărții de Poezie, eveniment care aduce în prim-plan cele mai recente și mai importante volume de poezie.

Iubitorii de poezie din Capitală sunt așteptați să ia parte la evenimente în cadrul FIPB 2023 în 14 spații culturale cunoscute: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Național al Literaturii Române – sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, Muzeul Național al Literaturii Române – sediul din Calea Griviței 64-66, Casa memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Cărturești Verona, Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, ARCUB, Librăria franceză Kyralina, Muzeul Național Cotroceni, Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes din București, Biblioteca Metropolitană București, Londohome, Teatrul Dramaturgilor Români.

Participarea publicului la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Poezie București este cu acces gratuit, iar programul complet al proiectului se regăsește pe site-ul oficial: www.fipb.ro.