În luna octombrie, temperaturile vor rămâne mai mari decât media perioadei

Şi în luna octombrie, temperaturile vor rămâne mai mari decât media perioadei, însă alternanţele de la cald la frig vor fi mai accentuate.

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare vom avea o maximă termică de 24 de grade. În privinţa ploilor, acestea vor cădea cel mai probabil la jumătatea lunii, după care finalul de octombrie va fi din nou sărac în precipitaţii. Ne-a oferit detalii Oana Păduraru, de la Administraţia Naţională de Meteorologie:

Oana Păduraru: Pe parcursul lunii octombrie, valorile termice vor rămâne mai ridicate, îndeosebi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea sudică a Moldovei. Pe parcursul săptămânii viitoare, tendința este ca valorile să scadă ușor și treptat, însă acestea abia acum se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Maximele termice în prima săptămână din octombrie vor fi în general cuprinse între 18 și 24 de grade.

Precipitațiile, deocamdată, în primele două săptămâni din luna octombrie se lasă așteptate. Va fi un interval destul de scurt de ploi după data de 4 octombrie, în special în regiunile intracarpatice, iar probabilitate mai mare pentru ploi de toamnă va fi după data de 15 octombrie, când nu doar în partea de vest, nord-vest și de centru, ci și în restul zonelor țării sunt de așteptat ploi ceva mai consistente./aburtica

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 septembrie