Liderul UDMR, Kelemen Hunor, avertizează că deficitul urcă de la lună la lună

Realizator: Cristian Bâcâin – Fostul partener de guvernare, liderul UDMR, Kelemen Hunor, avertizează că deficitul urcă de la lună la lună, iar guvernul nu pare să găsească deocamdată o soluție pentru a aduce mai mulți bani pentru echilibrarea bugetului. În plus, și datoria publică este în creștere, spune el.
Kelemen Hunor: Astăzi, nu neapărat deficitul este problema cea mai mare, ci creșterea datoriei publice. Datoria publică a ajuns la 54-55% și se apropie de 60%. Dacă va ajunge la 60%, România va avea o problemă de finanțare a deficitului bugetar, și acesta este lucrul cel mai îngrijorător în acest moment. De aceea, eu țin pumnii ca să găsească soluții ministrul de finanțe, ca să găsească soluții guvernul.
Realizator: Liderul UDMR a spus că, potrivit unor informații apărute în presă, de la ultima reuniune a coaliției, în septembrie, deficitul a urcat cu peste 0,5% din Produsul Intern Brut. Au fost probleme cu încasările, mai mici cu peste 7,5 miliarde de lei, decât nivelul așteptat de guvern./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (7 octombrie)