La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența – Laureaţii Galei Radio – Categoria Multiculturalitate – Câştigător: Asociaţia „Tășuleasa Social”

Istoria pe care o trăim ne arată în termeni duri că lumea a uitat să se bucure de bogăția diversității. Premiul următor este unul care reflectă o preocupare zilnică a multora dintre posturile noastre: multiculturalitatea. La Categoria Multiculturalitate nominalizații sunt: Volker Reiter pentru Festivalul Intercultural „ProEtnica”, Asociația „Tășuleasa Social” pentru proiectul „Via Transilvanica”, Daniel Grebeldinger pentru eforturile de integrare a romilor în comunități, Asociația Timișoara 21 pentru inițiativele din cadrul „Timișoara Capitala Europeană a Culturii”, Muzeul Astra din Sibiu pentru programul său multicultural. Câștigător acestei categorii este Asociația „Tășuleasa Social”. Pe scenă vine domnul Alin Ușeriu.
Alin Ușeriu: La mulți ani! La mulți ani Radio România!
Vă mulțumim!
Alin Ușeriu: A fost o mare bucurie pentru noi când am auzit că suntem nominalizați la această gală și, sigur, sunt foarte fericit că am primit acest premiu. Ce surpriză!
Cumva, în călătoria noastră, care a durat 5 ani, pentru realizarea proiectului „Via Transilvanica”, în cei 1.400 de kilometri pe care îi are, România ni s-a dezvăluit într-un fel pe care noi pur și simplu nu l-am bănuit că există și cred că am fost plătiți cu supramăsură pentru toate eforturile, care atunci, la vremea respectivă, le-am crezut că sunt mari, să facem acest proiect. Așa că vă rog să mergeți pe Via Transilvanica, este o cărare pe care nu vă pierdeți și este o promisiune de care sigur mă pot ține de cuvânt, vă veți întâlni cu un univers rural și cu un patrimoniu natural spectaculos, care poate să stea oricând la masa turismului sustenabil la nivel global. Vă mulțumesc foarte mult!
Felicitări! Cu adevărat este un drum al bucuriei! Felicitări pentru acest premiu!/RADOR RADIO ROMÂNIA//atataru

(RADOR RADIO ROMÂNIA – 1 noiembrie)