În anul în care Radio România împlinește 95 de ani, după discul de ebonită și bandă magnetică, Radioul se află acum în plină eră digitală. În invităm acum în scenă pe Președintele Director General al Radio România, Răzvan Ioan Dincă.
Răzvan Ioan Dincă: Bună seara! Cu reverență pentru trecutul şi prezentul Radio România, în același timp, cu conștiința faptului că rolul meu este atât efemer, cât și pasager, de scurtă durată, tind să vă spun câteva cuvinte despre ceea ce am crezut noi că e necesar să se întâmple în această gală, de ce această gală și cum s-a desfășurat până acum, din punctul nostru de vedere, inițiativa acestei gale. Am considerat că în editorialul Radio România, în decursul unui an, sunt tratate o serie de teme, de subiecte cu relevanță în societate, cu relevanță pentru oameni. Sunt peste 3 milioane de ascultători pe zi la Radio România. Ascultă peste 3 milioane de oameni în fiecare zi Radio România, acești oameni au dreptul din când în când să premieze, cum pot ei să o facă, nu o pot face așa simplu, o fac, au făcut-o, cel puțin în acest moment, prin editorialul Radio România, prin cei care în fiecare secundă îi servesc, informându-i corect și făcând conținut pentru acești peste 3 milioane de ascultători. Ei, editorialul, redactorii șefi, managerii, au propus temele, au propus premiile și tot ei, la final, le-au votat, un alt juriu decât cei care au și propus. Deci, ceea ce ați văzut în seara aceasta este o acțiune organică a Radio România, născută din editorial și care nu a avut nicio altă ingerință decât propria conștiință a celor care au votat. Și eu am fost surprins, n-am știut ce se întâmplă, nu am știut cine sunt cei care au câștigat aceste premii. Acum, în seara aceasta, i-am văzut și eu. Sper că pentru voi a fost relevant, sper că pentru ascultători este relevant. Şi mai sper un lucru, că, în viitor, Gala Radio România, în forma aceasta, în care creăm un omagiu pentru cei care fac lucruri bune pentru România, va rămâne în continuare, indiferent de prezența noastră sau nu aici.
De asemenea, un lucru tind să-l mai spun, și anume, acela că astăzi am lansat aplicația Radio România și aflu de la cei care au făcut-o, de la echipa de la Digital Media Radio România, că deja a fost descărcată de peste o mie de oameni. Uitați-vă pe această aplicație, căutați NFT-urile. Uitați-vă la cum arată noile generații, uitați-vă ce începe să însemne Radio România în digital. Am refăcut aproape toate site-urile Radio România, până la finalul anului vor fi chiar toate site-urile refăcute și cred că acest pas important către digital va face Radio România să crească nu doar în mediul online, ci și în mediul on-air. Și, deși suntem numărul unu în piața de radio pe această zonă atât de extinsă, considerăm că încă mai avem lucruri de spus și, datorită ascultătorilor noștri, simțim nevoia să fim validați tot timpul, prin evenimente importante, printr-un editorial bogat și prin participarea artiștilor noștri, așa cum a fost în seara aceasta Big Band-ul și așa cum atâția oameni au venit alături de noi să cânte în această seară, la rândul lor evidențiind ceea ce s-a întâmplat într-un an de zile, și anume, ei au fost cei care au umplut playlisturile Radio România Actualități în special, adică, practic, locomotiva Radio România, care este Radio România Actualități, deci, ei sunt la rândul lor izvorâți din ceea ce în playlisturile Radio România Actualități a existat. Cred că a fost relevant, cel puțin pentru mine a fost, sper că și pentru voi cei prezenți și pentru cei care urmăresc, prin partenerul nostru TVR, această gală. Vă mulțumesc din suflet! Felicitări tuturor! Şi poate ne vedem și anul viitor./RADOR RADIO ROMÂNIA//atataru
(RADOR RADIO ROMÂNIA – 1 noiembrie)