RIA NOVOSTI: Multe țări subminează în mod intenționat stabilitatea CSI (Putin)

Activitatea unor țări vizează în mod direct subminarea puterii în statele din spațiul postsovietic, țările membre CSI au nevoie de o activitate preventivă în domeniul securității, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin, în mesajul video adresat participanților la cea de-a XI-a întâlnire a secretarilor Consiliilor de Securitate ale țărilor comunității, care și-a deschis lucrările astăzi, la Moscova.

„Mai mult decât atât, acțiunile unor țări vizează în mod direct subminarea puterii legitime, a stabilității sociale și a valorilor tradiționale în țările membre CSI, precum și dereglarea legăturilor noastre tradiționale strânse comerciale și culturale”, a spus Putin. Șeful statului rus a remarcat că pentru membrii CSI rămân comune amenințările terorismului, ale crimei organizate, traficului de droguri și migrației ilegale, precum și radicalismul și extremismul. Mai mult decât atât, se mențin riscurile în sfera securității economice, informaționale, tehnologice și biologice.

Putin a adăugat că situația internațioanlă continuă să fie extrem de tensionată. „Într-o serie de regiuni s-au agravat conflictele vechi și au apărut noi focare de conflict. Între altele, în Orientul Mijlociu, unde a fost provocată o nouă spirală a confruntării palestiniano-israeliene, din cauza căreia suferă mai ales pupulația civilă”, a remarcat președintele rus./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 8 noiembrie