Ruşii atacă masiv Ucraina

Trupele de invazie ale Rusiei au început să tragă masiv asupra Ucrainei, la primele ore ale zilei de vineri, după o serie de atacuri cu drone Shahed lansate în timpul nopţii. Rachetele ruseşti au lovit deja oraşul Harkiv, iar oraşul Lviv a fost vizat de atacuri cu drone.

Explozii au avut loc și la Kiev, dar și în Dnipro. La Odesa, de asemenea, ruşii au lovit o clădire. Regiunea Lviv a fost atacată de cel puțin 10 drone Shahed, un incendiu fiind semnalat la o instalație de infrastructură critică din centrul regional. La Harkiv, rușii au atacat cu două tipuri de rachete – S-300 și Kh-22. Cel puțin opt lovituri au fost raportate în oraş, iar autorităţile au transmis că există probleme în ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice pentru transportul public.

În regiunea Sumi, ruşii au lansat un atac cu rachetă asupra oraşului Konotop. Trei persoane au fost rănite, iar un bloc de locuințe și un service auto au fost avariate. La ora transmiterii acestei ştiri (29 decembrie, ora 8:05, n.r.), atacul rusesc cu rachete de croazieră este în plină desfășurare, iar sirenele de raid aerian sună în toate regiunile Ucrainei./sdan/dsirbu

Agenția de presă RBC – 29 decembrie