Moștenitoarea L’Oréal este prima femeie cu o avere de 100 de miliarde de dolari

Moștenitoarea L’Oréal, Françoise Bettencourt Meyers, a devenit prima femeie care a acumulat o avere de 100 de miliarde de dolari (90,1 miliarde de euro), potrivit Bloomberg Billionaires Index, un clasament al celor mai bogați oameni din lume, relatează BBC, subliniind că imperiul francez al frumuseții fondat de bunicul său este pe cale să obțină cea mai bună performanță pe piața bursieră din ultimele decenii, acțiunile L’Oréal atingând joi maximul istoric, la Paris.
Averea netă a moștenitoarei Bettencourt Meyers, în vârstă de 70 de ani, de peste 100 de miliarde de dolari, o face a douăsprezecea cea mai bogată persoană din lume. Ea rămâne încă departe de compatriotul său francez Bernard Arnault, fondatorul LVMH, care era al doilea pe listă cu o avere netă de 179 de miliarde de dolari.
Françoise Bettencourt Meyers este vicepreședintele consiliului de administrație al companiei și, împreună cu familia sa, este cel mai mare acționar al L’Oréal, cu un pachet de aproximativ 35%. A devenit moștenitoarea L’Oréal după moartea mamei sale, Liliane Bettencourt, în 2017. (www.ansa.it – 29 decembrie)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (30 decembrie)