Premieră în România: concert pentru DJ și orchestră de cameră, semnat de Gabriel Prokofiev

Miercuri, 10 aprilie 2024 (19.00), pentru prima oară în România, ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO va interpreta la Sala Radio lucrarea lui GABRIEL PROKOFIEV – Concerto no. 1 for turntables and chamber orchestra (Concertul nr. 1 pentru platane și orchestră de cameră), o combinație sonoră cu totul inedită pe scenele din țara noastră, între mixajul de DJ și muzica de cameră.
Invitat special din Marea Britanie va fi chiar Anthony John Culverwell – cunoscut sub numele de scenă de DJ Mr. SWITCH – care a interpretat și la premiera absolută a lucrării, la Birmingham, în 2011. Evenimentul a fost atunci prezentat de Orchestra Națională de Tineret din Marea Britanie, dirijată de Vladimir Jurowski. În același an 2011, Mr. Switch a fost și primul DJ invitat la celebrul festival anual londonez BBC Proms.
Gabriel Prokofiev este nepotul marelui compozitor rus Serghei Prokofiev. În aceeași seară de la Sala Radio vom asculta și „Petrică şi lupul”, basmul simfonic semnat de SERGHEI PROKOFIEV, cu participarea specială a actorului FLORIN PIERSIC jr. în ipostază de narator.
Evenimentul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului britanic CHRISTOPHER WARREN-GREEN, care a devenit extrem de cunoscut publicului larg grație implicării sale în evenimentele majore din viața Familiei Regale britanice.

RADOR – 3 aprilie