Premierul israelian afirmă că armata este pregătită pentru orice scenariu

Armata israeliană a anunţat că Iranul a lansat un val de drone către Israel, însă a precizat că, dată fiind distanţa, ar putea dura câteva ore până când acestea vor ajunge la teritoriul israelian, iar apărarea antiaeriană şi avioanele de luptă sunt gata să le intercepteze.

Un atac al Iranului era aşteptat, în răspuns la un raid aerian ce a distrus un complex diplomatic iranian din Siria, la începutul lunii aprilie. Într-un discurs adresat naţiunii, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că armata este pregătită pentru orice scenariu. El i-a îndemnat pe israelieni să urmeze directivele oficiale, promiţând că ţara poate învinge orice duşman.

Netanyahu a convocat cabinetul de război al Israelului la un sediu militar din Tel Aviv, a anunţat biroul premierului. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a precizat că forţele de apărare israeliene „acţionează cu forţă maximă pentru a apăra statul Israel şi populaţia Israelului”. „Aceasta este o misiune pe care suntem hotărâţi şi pregătiţi să o îndeplinim”, a subliniat locotenentul Daniel Hagari./mbrotacel/schelaru

BBC SERVICIUL MONDIAL – 14 aprilie