Regina Maxima a Olandei, vedeta unui serial TV

După „The Crown”, iată „Maxima”… După celebrul serial care relatează domnia reginei Elisabeta a II-a, este rândul unui alt cap încoronat, soția regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos, să figureze pe afişul unui film. Primul episod al serialului, numit simplu „Maxima” și al cărui sezon este deja în curs, va fi difuzat de sâmbătă pe platforma de streaming Videoland.
Sezonul inițial spune în șase episoade povestea de viață a Maximei Zorreguieta, născută în 1971 la Buenos Aires, Argentina, până la logodna ei cu prințul moștenitor al Olandei, bazată pe best-seller-ul scriitoarei Marcia Luyten. În thriller, o vedem pe tânăra Maxima, interpretată de actrița argentiniană Delfina Chaves, dansând frenetic la o petrecere sub privirea iubitoare a lui Willem-Alexander, interpretat de Martijn Lakemeier.
„În primul sezon, vedem cum o tânără argentiniană se transformă într-o femeie încrezătoare care se îndrăgostește nebunește de un prinț olandez”, a declarat Peter van der Vorst, director de conținut la RTL Nederland, proprietarul platformei Videoland.
„Dar, desigur, povestea continuă. Maxima se căsătorește, devine mamă și regină. Atâtea evenimente care sunt gravate în memoria noastră colectivă și pe care le vom revedea în viitor”, a adăugat el, citat într-un comunicat remis AFP.
Maxima și Willem-Alexander s-au cunoscut în 1999 înainte de a se căsători în 2002. Cuplul are trei fiice. Prințesa moștenitoare Amalia, în vârstă de 20 de ani, și-a făcut debutul oficial în timpul unei vizite de stat în Olanda, miercuri.
Fiica unui ministru argentinian în guvernul dictatorial al generalului Videla, Maxima a reușit să se facă apreciată în Olanda, chiar dacă rata ei de popularitate este în scădere: olandezii îi acordă nota de 7,1 din 10 (6,6 pentru Willem-Alexander), față de 8 în 2020, potrivit televiziunii publice NOS.
În cel de-al doilea sezon, „Maxima descoperă că a păstra dragostea poporului olandez nu este la fel de ușor ca a o câștiga”, spune Rachel van Bommel de la compania de producție Millstreet Films, citată în același comunicat.
Serialul a fost deja vândut în mai multe țări, inclusiv Germania și Belgia și altele din America Latină. Producția a declarat pentru AFP că a contactat serviciul de presă al familiei regale olandeze (RVD) „care a luat act de faptul că se produce un serial, dar nu a fost implicată altfel”. Întrebat de AFP, RVD nu a răspuns imediat.
Filmările pentru cel de-al doilea sezon vor începe în octombrie. (www.lesoir.be – 17 aprilie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (18 aprilie)