Mii de societăţi şi-au suspendat activitatea în primele două luni ale acestui an, potrivit datelor publicate de ONRC

Mii de societăţi şi-au suspendat activitatea în primele două luni ale acestui an – în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Tulcea este unul din judeţele cu un regres constant al numărului de angajaţi, în ultimii ani. Iar statul român are o parte din vină – spune preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri din judeţ, Valentin Spiru – pentru că a acordat ajutoarele de stat:

Valentin Spiru: De-a lungul anilor, guvernanții au încurajat nemunca și nu numai că au încurajat-o, chiar au și plătit-o. De aici, probabil că s-a instaurat lipsa asta de apetit pentru muncă. Unora le convine mai mult să se bucure de mici ajutoare sociale, de vouchere și de alte forme de stimulare a de nemuncii.

Realizator: Marii agenţi economici şi-au întrerupt activitatea sau, în cel mai bun caz, funcţionează la cota de avarie – cu personal restrâns.

Valentin Spiru: Sunt două direcții: cei mai în vârstă se orientează către mediul rural, acolo unde încearcă să desfășoare activități agricole sau mici activități comerciale, iar tinerii se orientează spre țările europene, unde consideră că sunt mai bine motivați și condițiile de lucru sunt mai bune./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 aprilie