Viktor Orbán va efectua o vizită în România

Premierul ungar va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) – a declarat János Lázár la Oradea. János Lázár a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Oradea alături de senatorul Attila Cseke, președinte al Organizației Județene Bihor a Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), că premierul ungar Viktor Orbán va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR. Potrivit ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, premierul ungar va demonstra prin acest gest, că nu doar maghiarii din Ținutul Secuiesc sunt cei care pot conta pe cooperare și sprijin, relatează vg.hu.

János Lázár a declarat că se analizează posibilitatea unei cooperări economice și a unei cooperări româno-maghiare în regiunile Satu Mare și Bihor, în paralel cu dezvoltarea orașelor Debrețin, județul Hajdú-Bihar și Nyíregyháza, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg. Ungaria dorește ca principalul obiectiv al președinției sale rotative la UE să fie sprijinirea aderării României la spațiul Schengen. „Obiectivul nostru principal este eliminarea frontierei Schengen dintre Ungaria și România”, a subliniat ministrul ungar al construcțiilor și transporturilor, adăugând că acest lucru este în interesul nostru social, economic și național, în același timp.

Potrivit portalului de limbă maghiară Maszol, ministrul ungar a mai subliniat că există subiecte importante pe ordinea de zi, deoarece din cauza războiului din țara vecină, nu este indiferent cine ajunge în Parlamentul European. „Există o miză ungară și o miză europeană”, a declarat János Lázár. De asemenea, ministrul a subliniat că ultimele zile au arătat că nu trebuie să construim politica în lume pe discursuri de ură, iar UDMR are responsabilitatea de a arăta semnul stop partidelor extremiste antimaghiare din țară, scrie portalul./vblanka/dsirbu

https://infostart.hu/belfold/2024/05/16/romaniaba-utazik-orban-viktor

infostart.hu – 16 mai