Incident grav la Ambasada Israelului din Bucureşti

RADOR RADIO ROMÂNIA (3 iunie) – Incident grav în Capitală, la Ambasada Israelului. Un bărbat a vrut să dea foc ușii de la intrare. Bărbatul a fost imobilizat de jandarmii aflaţi la faţa locului.

(ANTENA 3 CNN – 3 iunie)/denisse


 

ANT3 CNN: Un bărbat a încercat să dea foc ușii de la intrare de la Ambasada Israelului din Capitală

ANTENA 3 CNN (3 iunie) – Incident grav în Capitală, la Ambasada Israelului. Un bărbat a vrut să dea foc ușii de la intrare. Este alături de mine colega mea Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN. Georgiana, care sunt informațiile în momentul acesta?
Reporter: Georgiana Murgilă – Bun găsit! Iată, incident grav de securitate investigată acum de către Serviciul Român de Informații, pentru că ei au competență pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Vorbim, iată, despre un bărbat care, din primele informații, ar fi vrut să dea foc, ar fi încercat să dea foc ușii Ambasadei Israelului, practic un incident grav, investigat acum de către anchetatori. La fața locului, evident, au intervenit cu rapiditate și jandarmii, așa cum se vede pe imagini. O alertă, aşadar, de securitate la ambasadă. Așteptăm să vedem exact dacă este vorba despre un cetățean israelian nemulțumit sau despre ce este vorba. Ar fi vorba despre un sirian, potrivit unor resurse, cel care a încercat, iată, să dea foc clădirii Ambasadei Israelului. Vorbim despre o clădire situată în centrul Capitalei. Cei de la Serviciul Român de Informații se află la fața locului pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat acolo.
Realizator: Georgiana, o ultimă întrebare: unde este bărbatul în acest moment? Urmărim și noi imaginile acestea. Se vede că intervin jandarmii de urgență, în momentul în care s-a dat alarma. Vorbeam, așa cum spuneai și tu, despre un incident extrem de grav de securitate.
Reporter: Da, ar fi vorba despre, atenție, potrivit unor surse, un cocktail Molotov folosit de către acest individ. Acest bărbat a fost imobilizat de către jandarmii aflați la fața locului. Se așteaptă, evident, să se ia măsuri de către anchetatori, pentru că odată imobilizat, acesta va fi dus și la audieri pentru a se afla dacă a fost ajutat de cineva, ce s-a întâmplat acolo, de ce, iată, a vrut să facă acest lucru. Vorbim despre refuzul acestuia deocamdată de a colabora cu cei de la fața locului, a spus că nu poate să spună la acest moment motivul pentru care a apelat la acest gest extrem. Așadar, un cocktail Molotov aruncat în ușa poliției Ambasadei Israelului.
Realizator: Mulțumesc foarte mult, Georgiana. Te aștept cu date noi./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse