Un bărbat şi-a uitat animalul de companie, un piton, în autobuz

Teroare într-un autobuz din Rouen (Franţa), luni, 3 iunie. Un pasager a observat că un piton era așezat confortabil pe unul dintre scaunele unui autobuz din rețeaua de transport în comun a orașului. Odată dată alerta, șoferul a trecut la evacuarea vehiculului, relatează „Paris-Normandie”.
Videoclipul cu acest șarpe aşezat pe un scaun a devenit rapid viral pe TikTok. Prezența surprinzătoare a acestui animal este în realitate foarte simplă, deoarece, potrivit „Paris-Normandie”, un bărbat care dorea să-și plimbe șarpele l-a uitat în autobuz. S-a întors să-l ia, fără să pară deosebit de deranjat. „Nici măcar nu și-a cerut scuze, nimic… L-a luat, l-a pus pe gât și a plecat cu un scuter”, a mărturisit șoferul.
Șarpele, asemănător cu un piton regal, o specie originară din Africa care nu este veninoasă, dar poate fi impunătoare. Animalul nu depășește 1,50 m lungime. Cu toate acestea, managerul de transport public din Rouen, Astuce, subliniază că este „interzis să se transporte animale periculoase”. (www.lesoir.be – 5 iunie)/rcostea