Mulţi ar spune că decorarea cu perne este o mică parte a procesului de proiectare, însă nimic nu poate fi mai fals. Şi asta pentru că aceste elemente, aparent neînsemnate, sunt cel mai bun mod de a îmbunătăţi aspectul unei case. Chiar dacă nu toate sunt pufoase, catifelate şi moi, cert este că toate sunt confortabile şi aduc un plus de culoare şi strălucire întregii încăperi. Când vine vorba de scaunele din sufragerie, băncuţele de pe hol sau din bucătărie și aproape orice dormitor, adăugarea unei perne va imprima „putere” și va scoate în evidență caracteristicile subtile de design în acel spațiu. Pentru a valorifica întregul potențial al acestor bunuri decorative, am adunat câteva sfaturi care vor face procesul de styling mult mai ușor. De la scheme de culori la formule de aranjare, acest set de sugestii de stil vă va face să decorați cu perne asemeni unui profesionist în cel mai scurt timp. Nu mai este nevoie să menționăm faptul că pernele oferă o atmosferă confortabilă și luxoasă oricărui spațiu, fiind adesea una dintre cele mai ușoare modalități de a vă duce estetica interioară la un alt nivel. Însă, decorarea cu perne nu este întotdeauna o sarcină ușoară, tocmai pentru că există atât de multe dimensiuni, materiale și modele din care să alegeți. Din fericire, alegerea pernelor potrivite – în dimensiunile, culorile și texturile adecvate – poate fi ușoară dacă urmați câteva instrucțiuni simple. A știi să așezați pernele pe o canapea se reduce la aranjare, amestecare, potrivire, coordonare, grupare și sezonalitate, asta dacă doriți să păstrați lucrurile în trend și cât mai armonios și echilibrat. La fel ca cireșele de deasupra unei prăjituri, pernele decorative sunt tușa finală perfectă pentru orice cameră dintr-o casă. Dacă spațiul dvs. se simte ușor neterminat, o pernă sau două ar putea lega întregul aspect. Dar, nu vă puteți baza pe orice „puf” vechi pentru a îmbunătăți designul unei camere – trebuie să fiți prudenți și vigilenți în alegerea și îngrijirea pernelor. Dacă nu sunteți sigur cum să decorați cu perne, bazați-vă pe indiciile oferite de designeri, care dețin toate sfaturile de care aveți nevoie pentru a determina dimensiunea, textura, culoarea și imprimeurile potrivite. Indiferent dacă doriți să adăugați volum și eleganță patului dvs. sau să oferiți canapelei și scaunelor decorative din camera de zi o notă suplimentară de confort, aici găsiți cele mai bune sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când decorați cu perne.


„Câte bordeie, atâtea obiceie”

Pernele creează o atmosferă primitoare, adăugând în același timp stil și design oricărei camere. Ele vin într-o varietate nesfârșită de modele, forme, culori și texturi, ceea ce adaugă interes și vă permite să vă exprimați în conformitate cu stilul casei dvs. Designerii de interior vă împărtășesc idei despre cum să obțineți trei aspecte diferite pentru canapeaua dvs. – modern, tradițional și eclectic -, dar și cele mai bune sfaturi despre cum să decorați orice spațiu cu perne.

ASPECT MODERN

  • Numărul de perne și plasarea – Alegeți un număr impar, cum ar fi trei sau cinci, mai degrabă decât perechi clasice. Câteva perne mari arată mai curat decât un amestec de perne mai mici, ceea ce poate părea „prea multă punctuație”, conform designerilor de interior.
  • Formă și dimensiune – Cele pătrate ar trebui să aibă o lungime de 45 până la 60 de cm, adică să fie suficient de mari pentru a prezenta o culoare solidă sau un model. Modelele oblonge (mai mult lungi decât late) sunt o variantă mai drăguță, deoarece sunt „puțin mai neașteptate”.
  • Țesături – O paletă de culori limitată și imprimeurile geometrice mari pe țesături netede, țesute strâns, cum ar fi bumbacul și inul, funcționează mai bine într-un mediu modern. Dar, dacă vă place să aveți o mulțime de culori, urmați un sfat care se aplică tuturor setărilor: „Extrageți-le dintr-o piesă de artă care se află în cameră”, susțin experții.
  • Ornamente – Majoritatea ornamentelor sunt cele tradiționale, dar asigurați-vă că oglindesc nuanța principală a pernei pentru a „adăuga interes, care să păstreze un bloc solid de culoare”.

ASPECT TRADIȚIONAL

  • Numărul de perne și plasarea – Două sau patru perne mari dispuse pe fiecare parte a unei canapele oferă un sentiment de simetrie și ordine.
  • Formă și dimensiune – Mărimea potrivită depinde de cât de mare este canapeaua, dar pentru proporții plăcute ochilor, încercați să asociați perne pătrate care măsoară între 50 – 60 de cm, cu altele pătrate sau rotunde mai mici.
  • Țesături – Catifeaua și mătasea arată perfect într-un cadru clasic. Stratificarea unei varietăți de texturi, modele și culori menține lucrurile pline de viață. „Uneori mai mult este mai mult”, spun designerii. Pentru a ajuta modelele, cum ar fi carourile și florile, să se amestece fără a arăta agitate, specialiștii vă sugerează să asociați un model „agitat” cu unul simplu, cum ar fi „carouri complicate cu o pernă florală mare care are doar două sau trei culori”. Un imprimeu și o pernă uni coordonate din punct de vedere al culorilor vor funcționa și ele foarte bine împreună.
  • Ornamente – Păstrați ornamentele mari, precum franjuri sau ciucuri, pentru perne mai mari „pentru a le oferi mai multă putere”. Pernele mici arată cel mai bine cu ornamente subțiri, ca o împletitură sau un șnur.

ASPECT ECLECTIC

  • Numărul de perne și plasarea – Un număr par de perne este în contradicție cu spiritul unei camere eclectice – trei sau cinci creează o asimetrie plăcută fără a aglomera canapeaua, asta dacă vă doriți ca pernele dvs. să arate „ca și cum doar s-ar fi întâmplat să fie acolo”. Pentru un aer lejer, încercați două perne într-un colț cu o a treia la capătul opus.
  • Formă și dimensiune – Alegeți perne de dimensiuni similare pentru a lega o colecție diversă. În general, designerii de interior preferă câteva perne mari – de 45 până la 60 de cm – în detrimentul unui amestec de perne mai mici.
  • Țesături – Fiți deschiși la o varietate de modele și culori, dar nu fiți „dezordonați”. Puteți avea câteva perne care se potrivesc sau cinci perne din cinci țesături diferite, dar asigurați-vă că există cel puțin o culoare în comun pentru a da unitatea aranjamentului.
  • Ornamente – Evitați excesul și păstrați variantele simple. Vă puteți exprima mai mult prin țesături. „Pernele cu forme pătrate pot fi atractive într-o grupare eclectică și pot arăta grozav atunci când sunt tivite cu împletituri”, declară cu convingere specialiștii.

Sfaturi de la designeri pentru alegerea pernelor potrivite pentru camera dvs.

  • Luați în considerare dimensiunea – „Pătratele” standard (aproximativ 45 de cm) se cuibăresc frumos pe canapelele cu dimensiuni tipice. Pernele supradimensionate (60 de cm) creează o senzație mai relaxată și mai plăcută. Dacă aveți o canapea modernă cu spătar foarte jos, luați-le în considerare pe cele 40 de cm.
  • Citiți cu atenție despre umpluturi – O umplutură din pene și puf are o tendință mai mare spre a fi „zdrobită”, fiind, de asemenea, și mai scumpă – calitatea umpluturii este, însă, ceea ce face pernele din puf atât de plăcute pe pat sau canapea. Spuma și alte umpluturi sintetice sunt mai rigide. Își păstrează forma, dar arată și mai puțin luxuriant.
  • Utilizați un număr impar de perne – În designul interior, numerele impare tind să fie mai estetice. Încercați una, trei sau cinci perne, în funcție de dimensiunea mobilierului și de aspectul dorit (una pentru un scaun, trei sau cinci pentru o canapea standard de 2 metri jumătate).
  • Creați un „peisaj de perne” mixt – O combinație ușoară ar fi o pereche asortată de piese solide pătrate care contrastează cu culoarea canapelei dvs., o pernă alungită pentru centrul canapelei și două elemente aberant de interesante în capete – cu modele, împodobite sau cu forme ciudate – dar care fac referire fie la culoarea tapițeriei, fie la culoarea pernelor solide.
  • Nu uitați de textură – Contrastul tactil – lenjerie de pat cu țesătură netedă, tapițerie din mătase sau perne strălucitoare pe o canapea neclară – adaugă căldură și oferă „tracțiune”, astfel încât pernele să nu alunece de pe scaune.
  • Adresați-vă întregii camere – Gândiți-vă la pernele unui living ca la o familie. Perna de pe un scaun nu trebuie să se potrivească cu grupul de pe canapea, dar dacă au legătură într-un fel (paletă sau stil, de exemplu), spațiul se simte mai unificat și „lustruit”.
  • Cum să decorați un pat cu perne – Când vă decorați patul cu perne, începeți cu cele mai mari perne în spate și scădeți în dimensiune pe măsură ce le stratificați în față. Asigurați-vă că cea mai înaltă pernă lasă în continuare vizibilă treimea superioară a tăbliei. Alegeți perne care sunt în concordanță cu paleta de culoare a dormitorului dvs., amestecând doar modelele și texturile.
  • Cum să alegeți perna potrivită pentru un scaun de accent – Pentru a alege perna potrivită pentru scaunul dvs. de accent (adică cel care sare cel mai repede în ochi), căutați modele și culori complementare care se coordonează cu schema de culori a camerei și texturi care contrastează cu scaunul pentru a adăuga interes. Vă recomandăm să adăugați nu mai mult de două perne pe scaunul dvs. de accent pentru a evita ca scaunul să pară aglomerat.

Sfaturi utile pentru decorarea cu perne

  • Începeți cu alegerea tipurilor de perne – Indiferent dacă adăugați perne pe paturi, canapele sau scaune, există câteva dimensiuni-cheie pentru a vă putea aranja corect pernele. O pernă standard variază între 55 și 60 de cm, având dimensiunea ideală de la care să porniți decorarea. O pernă lombară este o pernă lungă, dreptunghiulară, folosită pentru a vă susține partea inferioară a spatelui. Pernele lombare sunt adesea plasate singure în mijlocul sau în fața unui aranjament de perne de pătrate mai mici. O pernă de podea este lată, plată și de formă pătrată. Pernele de podea pot fi folosite ca decor sau scaune improvizate. O pernă standard are de obicei 60 x 60 cm și este plasată pe marginile exterioare ale unei canapele sau sprijinită în spatele pernelor mai mici pe un pat.
  • Determinați o culoare de ancorare – Ușurați-vă decorarea cu perne, începând cu o culoare-ancoră. Aceasta este o culoare deja existentă în spațiul dvs. pe care fie doriți să o evidențiați, fie să o repetați în continuare. Dacă aveți o culoare de canapea atractivă, cum ar fi albastru, verde sau portocaliu, găsiți imprimeuri de perne care nu eclipsează acea culoare, ci doar o fac și mai clară. Dacă aveți o temă mai neutră pe care vreți să o păstrați curată, cum ar fi o cameră de zi bej, alegeți culori de perne dezactivate care adaugă profunzime paletei dvs., dar nu preiau controlul. De exemplu, câteva perne în culoarea salviei, nisipului și muștar-deschis adaugă culoare camerei, dar se îmbină perfect cu canapeaua și scaunele decorative. Într-o cameră relaxantă, neutră, este distractiv să încorporați o notă îndrăzneață de culoare prin intermediul pernelor. Într-o mare de bej și crem, nu vă fie teamă să aruncați o pernă în nuanță de zmeură. Uneori, asta este tot ceea ce aveți nevoie pentru a crea un aspect mai personalizat.
  • Jucați-vă cu alegerea imprimeurilor – Țesăturile pentru perne sunt o modalitate perfectă de a adăuga imprimeuri și modele în spațiul dvs. Distrați-vă experimentând cu diferite modele și texturi pentru a vă aduce estetica la viață. Pernele în carouri „ridică” o cameră tradițională. De asemenea, puteți alege un model specific pentru întreaga cameră, cum ar fi dungi și să vă jucați cu diferite dimensiuni. Priviți camera în ansamblul ei, pentru a vă inspira dintr-o varietate de dungi atât subțiri, cât și groase.
  • Variați dimensiunile pernelor – Există un motiv pentru care este important să existe dimensiuni diferite de perne – utilizarea de dimensiuni diferite adaugă interes vizual și creează un aspect organic. Așezați perne mari sau supradimensionate spre capetele canapelei pentru a crea un fundal de susținere. Pe măsură ce vă deplasați spre interior, dimensiunile pernelor ar trebui să fie din ce în ce mai mici. Așezați pernele medii lângă pernele mari și centrați o pernă mică în mijloc. Pe canapele secționale, asigurați-vă că există spațiu între grupurile de perne pentru a crea zone confortabile de relaxare.
  • Folosiți huse de pernă – Nu cumpărați perne noi de fiecare dată când vreți să vă schimbați stilul. Luați notă de dimensiunile pernelor și cumpărați fețe de pernă noi. Ori de câte ori doriți o nouă schemă de culori sau un nou model, pur și simplu schimbați husele. Schimbați modelele în fiecare sezon pentru a se potrivi dispoziției și vremii. În timpul verii și primăverii, acoperiți-vă pernele cu note mai deschise de culoare și materiale precum bumbac, poliester și in, pentru a nu vă supraîncălzi. Odată cu venire toamnei și a iernii, căutați tonuri mai profunde și materiale mai confortabile sau mai grele, cum ar fi catifea, iută, boucle și piele, pentru a vă pregăti pentru vremea mai rece.
  • Jucați-vă cu textura – Nu numai diferitele modele arată grozav împreună, ci și texturile amestecate. Una dintre ideile noastre preferate de perne de accent este gruparea diferitelor texturi împreună pentru un contrast suplimentar. Amestecați pernele cu ciucuri și tricotaje din lână groasă cu o pernă de iută mai discretă, sau oferiți-i gamei de perne puțină blană artificială, așezate peste perne simple de in. Asociați modelele netede sau plate cu perne care au un design pufos sau în relief.
  • Îmbrăcați-vă curtea în perne – Pernele pot fi folosite și în exterior pentru a vă echipa mobilierul de terasă. Dacă nu doriți să stați cu grija lor ori de câte ori vremea devine nefavorabilă, asigurați-vă că alegeți perne din material rezistent la intemperii și chiar la căldura soarelui, rezistent la UV și la decolorare și, totodată, le protejează de apă sau mucegai. Pernele sintetice sunt, de asemenea, rezistente la UV, ceea ce le face o altă opțiune excelentă pentru amenajările în aer liber.
  • Adăugați volum patului – Creați un aranjament voluminos de perne pe pat pentru un plus de stil și decor. Stratificați diferite culori, modele și dimensiuni pe tăblia patului pentru a obține cea mai mare înălțime din designul pernei. Alegeți două până la trei perne dreptunghiulare, două perne standard și o pernă lombară pe care să le așezați în jurul pernelor dvs. funcționale pentru propriul aranjament personalizat. Dacă nu aveți tăblie, creați un aranjament mai plat care va arăta la fel de frumos, fără a fi sprijinit. De asemenea, tăbliile cu cadru deschis funcționează mai bine cu un aranjament mai simplu, care nu va acoperi detaliile cadrului.

Cele mai elegante moduri de a decora cu perne, dezvăluite de designeri

  • Umpleți fețele pernă în exces – Cumpărați perne cu o dimensiune mai mare decât husa de pernă pentru acel aspect plinuț și delicios pe care îl vedeți în reviste, dar rareori pe propria canapea. Păstrați aspectul subestimat și supradimensionat pentru a face o declarație de stil simplă, dar eficientă.
  • Variați dimensiunile – Când aveți culoare, textură și model cu care să vă jucați, este ușor să uitați că pernele vin în toate formele și dimensiunile. Investiți în „pătratele” standard, de la mici la supradimensionate, și adăugați o pernă lombară sau două, pentru o eficacitate mai bună. Acest lucru creează un răsfăț atât pentru ochi, cât și pentru odihnă.
  • Păstrați totul uniform – La capătul opus al spectrului, și coeziunea este plăcută din punct de vedere estetic, atunci când decorați cu perne. Respectați o singură dimensiune de pernă și creați varietate cu imprimeuri, modele și culori pentru interes vizual.
  • Mergeți pe potrivire – Dacă aveți nevoie doar de două sau trei perne în spațiul dvs., luați în considerare cumpărarea unora identice pentru o atmosferă uniformă. Acest lucru funcționează perfect mai ales atunci când completați scaunele de accent asortate sau un love-seat – nu trebuie să fie complicat.
  • Creați o paletă de culori tonale – Pentru un efect de ombré frumos, creați o paletă de culori tonale cu pernele dvs. Dacă încăperea are accente maro, optați pentru o gamă de roșu ruginit și trandafiriu prăfuit.
  • Alegeți o temă… cum ar fi modernul de la mijlocul secolului sau boemul – și cumpărați perne în consecință. Dacă rămâneți la inspirația dvs., aranjamentul rezultat va fi coeziv, convingător și atemporal.
  • Adăugați imprimeuri animale – Puteți face ca totul să sclipească cu un singur model grafic, cum ar fi un animal print îndrăzneț. Nu subestimați niciodată impactul unui motiv tip zebră pe un pat sau o canapea altfel neutră – va atrage instantaneu privirea.
  • Mergeți pe asimetrie… – Căutați o modalitate unică, neașteptată de a decora o canapea, fie ea de două sau mai multe locuri? Îmbrățișați un aspect asimetric cu perne pătrate standard pe o parte și o singură pernă pe cealaltă parte. Acest lucru arată deosebit de șic atunci când restul camerei este foarte simetric și echilibrat.
  • … și minimalism – Uneori, mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de decorarea cu perne. În loc să introduceți din plin culori și modele, rămâneți la o estetică minimalistă, cu un singur lombar tonal pe canapea. Adăugați textură cu pături și mobilier și lăsați paleta neutră să respire. De multe ori, mai puțin înseamnă mai mult. Asta înseamnă că poți să păstrați un aspect simplu și să „înălțați” scaunul dvs. preferat cu doar o singură pernă care stârnește bucurie. Luați în considerare dungile clasice, neutre și adăugați o notă de culoare cu o pernă bleumarin capricioasă.
  • Pregătiți o banchetă – Pernele sunt perfecte în dormitor și sufragerie, dar arată grozav și într-o bucătărie. Acomodați o banchetă sau o băncuță cu perne asortate pentru o notă de căldură și textură într-un spațiu tradițional utilitar.
  • Adăugați textură la intrare – Un alt loc neașteptat, dar cu totul demn, pentru perne este intrarea. Dacă spațiul permite, decorați o bancă de la intrare, un coș de depozitare sau o consolă cu o pernă sau două. Încă o dată, această adăugare simplă adaugă căldură și textură într-un strop.
  • Prioritizați confortul – Un „moment” al pernelor este drăguț de privit, însă acestea ar trebui să fie și confortabile și relaxante. Asigurați-vă că faceți un test înainte de a cumpăra, mai ales când vă decorați camera de zi sau un colț de lectură.
  • Nu uitați de durabilitate – Lăsând deoparte estetica, asigurați-vă întotdeauna că pernele sunt de înaltă calitate și durabile, mai ales atunci când decorați spații cu trafic intens, cum ar fi camerele de zi și camerele de oaspeți. Căutați huse de pernă care sunt detașabile și lavabile pentru a asigura longevitatea.
  • Încorporați forme netradiționale – Creați o configurație unică de perne încorporând o formă netradițională, cum ar fi o pernă rotundă sau una în formă de inimioară. Adaugă un element vizual interesant și descompune formele tipice pătrate și dreptunghiulare. Dacă nu există tăblie tradițională, optați pentru perne de bază care se întind pe lățimea patului pentru a crea iluzia uneia.
  • Adăugați o monogramă – Alegeți o eleganță clasică cu o pereche de perne cu monogramă. Alegeți perne albe solide și extrageți o nuanță din schema de culori a dormitorului pentru cusăturile monogramei pentru a lega spațiul. Aceasta este o modalitate frumoasă de a adăuga o notă personalizată într-un mod sofisticat.
  • Creați o senzație ocazională – Un set de perne cu imprimeu mixt aduce o senzație casual unui spațiu impresionant. Texturile, culorile și modelele îmbietoare pe perne sunt o modalitate excelentă de a face un tavan grandios cu grinzi și un pat elegant, să se simtă mai confortabil și mai accesibil, păstrând în același timp aspectul sofisticat al camerei.
  • Creați o estetică vintage – Pernele elegante cu model în carouri și scene subtile de vânătoare și pescuit creează o estetică country-chic într-un dormitor de inspirație vintage. Alături de aplicele de perete antice din alamă, lucrările de artă cu tematică de cai, accente de lemn închis la culoare și culorile bogate, pernele spun o poveste și dau un ton primitor.
  • Adăugați caracter cu perne matlasate – Încorporați o pernă matlasată într-o colecție casual de perne nepotrivite pentru un farmec instantaneu și un caracter ciudat. Pernele matlasate au o calitate moștenită care se simte caldă și familiară, mai ales atunci când sunt asociate cu pături stratificate și un pat în stil vintage pentru un spațiu confortabil inspirat de cabană .
  • Asortați totul cu tăblia – Potriviți țesătura pernelor cu tapițeria tăbliei și țesăturile cuverturii, pentru o estetică tradițională. Despărțiți modelul potrivit cu o husă de pilotă și cearșafuri solide și, pentru a crea un echilibru vizual.
  • Aranjați-le după stil – Odată ce ați cumpărat pernele, s-ar putea să vă întrebați „și acum”? Aranjarea pernelor după stil este o modalitate de a vă asigura că spațiul dvs. va arăta șic fără efort. O modalitate ușoară de a începe este prin a alege un număr impar de perne, cu un aspect unificator, cum ar fi o culoare sau o temă. Dacă amestecul modelelor nu este pe placul dvs., luați în considerare amestecarea texturilor de aceeași nuanță. Aranjați pernele mai mari în lateral, cu altele mai mici în față, atât pe canapelele de interior, cât și pe cele de exterior, alternând o pernă albă texturată și o pernă galben muștar pe fiecare parte și o pernă cu model în mijloc.

Cum să vă decorați casa cu perne de podea

Decorarea cu perne de podea este o modalitate foarte economică de a adăuga stil și o senzație de confort oricărei încăperi din casă. Indiferent dacă doriți să creați o zonă de lectură, un spațiu pentru TV sau pur și simplu un loc de relaxare, pernele de podea sunt un accesoriu versatil care vă poate ajuta să realizați acest lucru.

  • Atunci când alegeți pernele de podea, este important să luați în considerare stilul decorului camerei, precum și celelalte elemente care alcătuiesc camera. Puteți opta pentru perne în culori care să le completeze pe cele existente, fie că sunt cele mai dominante sau nu. Pe lângă faptul că sunt un element decorativ care adaugă culoare, sunt foarte funcționale și pot fi folosite în toate încăperile casei.
  • Când vine vorba de alegerea pernelor de podea, există multe opțiuni disponibile în ceea ce privește stilul, dimensiunea, forma, textura și materialele. De exemplu, pernele de podea cu imprimeuri îndrăznețe și culori strălucitoare sunt o modalitate populară de a adăuga o notă de personalitate decorului, în timp ce pernele de podea cu texturi naturale, cum ar fi lâna sau bumbacul, pot contribui la crearea unei atmosfere calde și confortabile.
  • Luați în considerare funcția camerei și pentru ce veți folosi pernele. De exemplu, într-o cameră de zi ați putea opta pentru perne mai moi, mai confortabile, în timp ce într-o cameră de lucru sau de studiu, s-ar putea să le preferați pe cele mai ferme. Pentru a construi o zonă de lectură puteți plasa perne de podea într-un colț sau lângă o fereastră pentru a amenaja un spațiu confortabil și confortabil pentru lectură. Dacă doriți să creați o zonă de relaxare, puteți așeza pernele de podea într-o locație centrală pentru a rezerva o zonă anume în acest scop. În ambele cazuri, este important să țineți cont de dimensiunea și forma camerei pentru a alege perne de podea care se potrivesc dimensiunilor camerei. De exemplu, într-o cameră mare, puteți alege perne mai mari, în timp ce într-o cameră mai mică, puteți prefera perne mai mici, mai compacte.
  • Un alt aspect important de luat în considerare este durabilitatea și rezistența pernelor de podea. Pe lângă materiale, este important să alegeți perne de podea cu cusături puternice și bine întărite pentru a asigura durabilitate și rezistență pe termen lung. Materiale precum inul, bumbacul și lâna sunt puternice și durabile și sunt ideale pentru pernele de podea care vor fi folosite frecvent. În plus, există și opțiunea de a alege perne de podea din țesături sintetice, precum poliester, care sunt rezistente la pete și ușor de curățat. Pielea artificială este o alternativă rezistentă și durabilă la piele și este potrivită pentru pernele de podea care necesită o suprafață moale, ușor de curățat. Țesăturile impermeabile sunt ideale pentru pernele de podea care vor fi folosite în aer liber sau în zone umede, deoarece protejează umplutura și previn acumularea de umezeală.
  • Un alt element important in alegerea materialelor este umplutura pernei. De exemplu, spuma poliuretanică de înaltă densitate este un material ideal care oferă suport confortabil și durabil.
  • Când vine vorba de aranjarea pernelor de podea, doar imaginația este limita. Le puteți grupa împreună pentru a crea o zonă de lectură sau TV, le puteți pune împreună în cameră pentru a adăuga un plus de confort și stil. De asemenea, puteți experimenta diferite forme și dimensiuni pentru a crea un aspect mai interesant și mai atrăgător din punct de vedere vizual. În cele din urmă, cel mai important este să alegeți perne care să reflecte stilul personal și să facă din casa dvs. un spațiu confortabil și relaxant. Indiferent de locul în care urmează să așezați pernele de podea, folosirea lor vă va aduce confort și va oferi decorului final o notă de căldură inegalabilă.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.realsimple.com/home-organizing/decorating/decorating-throw-pillows

https://www.jossandmain.com/sca/inspiration/inspiration/9-tips-for-decorating-with-throw-pillows-T11103

https://havenly.com/blog/pillow-decorating

https://stylebyemilyhenderson.com/blog/how-to-put-pillows-on-a-sofa

https://www.bhg.com/decorating-with-pillows-on-bed-8364860

https://www.happers.com/blog-decoration/ho-to-decorate-your-home-with-floor-cushions

https://www.parachutehome.com/blog/style-throw-pillows-like-a-designer

https://www.mydomaine.com/decorating-with-throw-pillows