Vizită oficială la Bucureşti a președintelui Italiei, Sergio Mattarella

Preşedintele italian Sergio Mattarella este astăzi în vizită oficială la Bucureşti, după ce ieri a fost la Chişinău, în Republica Moldova. Vizita are loc la invitaţia şefului statului român, Klaus Iohannis. Detalii în relatarea semnată de Oana Bâlă.

Reporter: Oana Bâlă – Cei doi șefi de stat vor discuta astăzi aspecte privind evoluțiile europene și globale, cu accent pe agenda strategică a Uniunii Europene și pe situația de securitate. Vizita oficială a președintelui Italiei, Sergio Mattarella, reprezintă o continuare a dialogului la cel mai înalt nivel dintre cele două țări, iar anul acesta România și Italia aniversează 145 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, precum și 60 de ani de la ridicarea relațiilor la nivel de ambasadă.

Vizita la București a președintelui italian reconfirmă importanța parteneriatului strategic consolidat, dinamismul multiplelor domenii de cooperare bilaterală, aportul la viața socială și economică a comunității românești din Italia și a celei italiene din România, precum și abordările comune în forurile europene, euroatlantice și internaționale./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 19 iunie