Ședința coaliției care a vizat stabilirea calendarului pentru alegerile prezidențiale s-a încheiat fără niciun rezultat

Ședința de astăzi a coaliției, care a vizat stabilirea calendarului pentru alegerile prezidențiale, s-a încheiat fără niciun rezultat, după câteva ore de negocieri intense.

PSD și PNL au propuneri diferite pentru organizarea acestui scrutin, iar după întâlnire au făcut declarații de presă separat. Social-democrații și-ar dori o variantă cu primul tur în luna septembrie, în timp ce liberalii vor în noiembrie.

Reporter: Andrei Șerban – PSD a cerut ministrului liberal de interne, Cătălin Predoiu, ca până vineri să discute în interiorul PNL și să pună pe ordinea de zi a ședinței de guvern actul normativ cu data de 15 sau cu cea de 29 septembrie.

Lucian Romașcanu, senator, purtător de cuvânt al PSD: Ministrul Predoiu, împreună cu Partidul Național Liberal vor face ceea ce au promis să facă: să avem alegerile în septembrie. Înțeleg situația dificilă în care este pus domnul Predoiu în acest moment din partea colegilor săi, domnul Predoiu fiind un om de cuvânt, ca mulți dintre colegii Partidului Național Liberal, și cred că vineri această situație se va rezolva într-o direcție pe care am negociat-o și votat-o.

Reporter: PNL, însă, nu renunță la ideea de a se organiza alegerile prezidențiale la termen, adică în luna noiembrie. Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan spune că înțelegerea din luna martie cu PSD nu mai este valabilă.

Rareș Bogdan: Practic, înțelegerea avută în luna martie a căzut și credem extrem de serios că aceste alegeri trebuiesc organizate la termenul constituțional, în luna noiembrie.

Reporter: Rareș Bogdan a mai amintit că ministrul de interne se va întoarce, joi, din Austria și va analiza în interiorul partidului ce răspuns va da PSD-ului./RADOR RADIO ROMÂNIA/astanimir/denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 25 iunie