Ordinea de zi a ședinței de guvern

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Guvernul va adopta în ședința de vineri o serie de îmbunătățiri la sistemul e-Factura, după criticile din ultimele zile legate de obligativitatea raportării facturilor emise către persoanele fizice, dar și în privința caselor de marcat electronice. Tot pe fondul nemulțumirilor venite din partea mediului de afaceri, executivul va aduce modificări și la mecanismul e-TVA care vizează implementarea decontului precompletat și revizuirea cuantumului amenzilor. Cu detalii vine Andrei Șerban.
Reporter: Premierul Marcel Ciolacu spunea că în ședința de astăzi se vor aduce o serie de îmbunătățiri sistemului e-Factura și se va analiza propunerea Ministerului de Finanțe privind e-TVA-ul.
Premierul reamintea că ne confruntăm cu o rată mare a evaziunii fiscale în ceea ce privește TVA-ul și că specialiștii ministerului caută cele mai bune soluții, dar se pare că cele actuale nu sunt foarte inspirate. El a liniștit mediul de afaceri pentru că nu se urmărește acordarea de amenzi și nici închiderea de companii. Pe ordinea de zi a ședinței se mai află și un proiect de act normativ privind plafonarea tarifelor RCA, dar și unul care urmărește reducerea dependenței de jocurile de noroc și de consumul de substanțe interzise. Vor fi majorate bugetele Ministerelor Investițiilor Europene, de Externe și cel al Dezvoltării și Lucrărilor Publice; ultimul va acorda bani comunităților locale pentru a continua proiectele din etapele 1 și 2 ale Planului Național de Dezvoltare Locală și din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (28 iunie)