Tapetul poate transforma complet aspectul și atmosfera unui spațiu, oferind o serie de beneficii estetice și practice, şi posibilități aproape nelimitate de personalizare a fiecărei încăperi. Tapetul este un element decorativ cu o tradiție bogată, dar și cu o capacitate extraordinară de adaptare la noile tendințe. Astăzi, tapetul poate fi găsit în nenumărate culori și texturi, care se potrivesc oricărui stil de amenajare, foarte populare fiind modelele geometrice, florale, tropicale sau naturale. Materialele care intră în componența tapetului permit, în prezent, ușurință în montaj și adaptabilitate pentru medii cu umezeală, dar şi expunere directă la lumina solară. Fiind o alternativă perfectă la pereții uni, aveţi posibilitatea de a instala tapet în dormitoare, living, bucătărie, holuri, băi și camera copilului. Tapetul 3D, tapetul în culori diverse, precum și tapetul cu motive florale și geometrice, printre altele, oferă tot atâtea opțiuni de amenajare câte feluri de tapet există. 


În acest articol, însă, nu vom vorbi despre folosirea tradiţională sau clasică a tapetului pe pereți. Am făcut asta de nenumărate ori (https://www.rador.ro/2021/10/02/vopseaua-sau-tapetul-care-este-pana-la-urma-cea-mai-buna-alegere/, https://www.rador.ro/2023/02/25/primavara-2023-tendinte-de-top-in-designul-interior/, https://www.rador.ro/2022/08/13/amenajari-surprinzatoare-pentru-tavane-originale/), în tot atâtea dezvăluiri ale unor proiecte inedite de decorare. Astăzi, în schimb, vom parcurge toate celelalte moduri interesante de a folosi tapetul, cu excepția pereților. Tapetul și fototapetul au, pe lângă toate celelalte avantaje, capacitatea unică (aproape) de a ne transporta instantaneu pe malul mării, pe un câmp cu flori sau într-o pădure deasă și răcoroasă. Formele și modelele care „căptușesc” pereții depășesc simpla și banala vopsea. Tapetul s-a dovedit a fi de-a lungul timpului cea mai râvnită tendință. Este destul de ușor de instalat și imprimă fascinație și îndrăzneală spațiului, „trăgând” camera laolaltă, în timp ce el însuși devine cu o ușurință de neegalat punctul focal al camerei. În opinia noastră, mai îndrăzneț înseamnă mai bine, atunci când vine vorba de tapet, culorile strălucitoare și modelele atractive fâcând din acesta un pilon al designului interior. Tapetul a revenit enorm în ultimii ani, deschizând o nouă eră a decorului. De la imprimeuri îndrăznețe, la scară largă, care aduc un dramatism aparte, până la modele capricioase care luminează instantaneu o cameră, tapetul are puterea de a (re)înnoi complet un spațiu. Deși poate fi o investiție costisitoare, există multe modalități de a utiliza tapetul la un buget redus: creați un perete de accent, utilizați-l în combinație cu lambriuri, instalați-l într-un spațiu mai mic sau alegeți o versiune accesibilă, „peel and stick”, pentru a numi doar câteva. Dacă sunteți gata să oferiți casei dvs. o schimbare uimitoare, pentru care oaspeții își vor freca mâinele de invidie sau nu vor înceta să se minuneze, tapetul este modalitatea cea mai potrivită și convenabilă. Așadar, dacă vă plac culoarea și modelul, aceste idei de folosire a tapetului vă vor ajuta să transformați orice spațiu. Nu trebuie decât să aveți „puțintică răbdare” pentru a parcurge gama largă de idei fermecătoare și inspirație pe care ținem să v-o împărtășim.

Idei de folosire a tapetului pentru fiecare cameră și stil

Ideile de folosire a tapetului sunt modalitatea supremă de a adăuga o pată de culoare și model oricărui spațiu. Deși cele mai vechi forme ale acestui tratament decorativ pentru pereți datează încă din secolul al XVI-lea, tapetul face furori și în prezent, fiind una dintre cele mai simple și mai rentabile moduri de a vă transforma casa. Iar cu inovațiile în materie lipire a tapetului, poate fi chiar și un proiect de bricolaj rapid. Cu toate acestea, nu este nevoie să îl limitați la cei patru pereți pentru că există o mulțime de alte moduri de a utiliza tapetul pentru a crea zone de interes, pentru a accentua înălțimea unei camere sau pentru a imita aspectul panourilor sau al plăcilor. Tapetul în spatele unui pat creează un efect de relaxare confortabilă, picturile murale putând fi folosite pentru zone de real interes în camerele de zi mari și reprezintând o alternativă excelentă la vopsirea unui perete caracteristic sau pentru a evidenția anumite caracteristici arhitecturale. Nu trebuie decât să aruncați o privire în jurul zonelor din casă în care tapetul este folosit mai rar, cum ar fi bucătăria sau baia, acestea fiind oportunități excelente de a introduce culoarea și modelul într-un mod neașteptat. Unul dintre cele mai obișnuite trucuri de design în zilele noastre pentru a adăuga caracter unei camere este să îi aplicaţi tapet – este un dublu câştig de culoare și model și poate fi realizat, din punct de vedere tehnic, practic de oricine, cu instrumentele și pregătirea potrivite. Dar să tapetați o întreagă cameră este o sarcină oarecum descurajantă de asumat, iar dacă nu vă simțiți foarte confortabil cu imprimeuri îndrăznețe, ar putea fi copleșitor când se află pe toți cei patru pereți. Pentru a evita un astfel de scenariu, vă recomandăm să fiți inventivi cu tapetul. Îl puteţi folosi în schimb, pe zone mai mici și originale din toată casa, pentru a face declarații cu impact mare și cu efort redus.

  • Evidențiați un perete de accent – Vom începe această listă cu o idee pe care probabil ați întâlnit-o destul de des, dar acest exemplu chiar strălucește datorită celorlalte detalii din spațiu care funcționează armonios cu tapetul: creaţi un perete de accent, dar ajutaţi-l să iasă în evidență şi mai mult prin contrastul cu un tavan pictat. Folosiţi un imprimeu funky cu tematică manuală (care imită inteligent un model de împletitură ca de coș) pentru a evidenția peretele, însă duceţi-l la nivelul următor pictând tavanul într-o nuanță de negru cărbune, care nu concurează cu peretele. Imaginile de fundal cu modele supradimensionate funcționează mai ales bine în încăperi aerisite, pline de lumină, unde designul la scară largă are spațiu suficient pentru a străluci. Un model floral va completa întotdeauna decorul vintage al unei sufragerii, motivele albe și galbene fiind proaspete și contemporane. Păstrarea altor modele la minimum asigură că modelul supradimensionat rămâne vedeta spațiului. Un tapet de culoare neutră adaugă culoare și model subtil unui dormitor fermecător. Dacă doriți să instalați tapet în casa dvs., dar sunteți îngrijorat de investiția costisitoare, alegeți un perete de accent în loc să acoperiți toți pereții. Pentru a face ca un perete de accent să se simtă intenționat și integrat, extrageți una dintre culorile de pe tapet și utilizați-o pe pereții din jur.
  • Accentuați panourile – Dacă aveți o casă cu detalii arhitecturale rafinate, cum ar fi mulaje de perete, profitați de ele – ajutați-le să iasă în evidență prin lipirea unor bucăți de tapet direct pe ele. Panourile cu tapet sunt o oportunitate de a folosi modele distractive și de a adăuga personalitate. Sunt aproape ca arta înrămată.
  • „Colorați” partea din spate a unor rafturi – Veți fi uimiți de acest truc folosit de designeri – aplicați tapet metalic în straturi pe spatele rafturilor, pentru un indiciu sofisticat de model și culoare.
  • Tapetați tavanul – Plafoanele, alias al cincilea perete, sunt adesea uitate, dar sunt o modalitate excelentă de a adăuga multă personalitate unei camere. Nuanțele de vopsea capricioase sunt deja o alegere îndrăzneață, dar din punct de vedere tehnic este o alegere neutră. În schimb, adăugarea unui model floral pe tavan conferă mai mult caracter și culoare. Nu uitați de al cincilea perete — tavanul — când luați în considerare ideile de tapet. În loc să optați pentru opțiunea tradițională de acoperire a pereților, faceți o alegere îndrăzneață de design și instalați tapet pe tavan. Adăugați un corp de iluminat pentru a atrage privirile în sus și evidențiați „hârtia”. Vorbind de tavane, nu putem să nu subliniem cât de captivant poate fi un al cincilea perete tapetat. Aplicarea tapetului pe tavan poate fi puțin dificilă, dar rezultatele sunt uimitoare și neașteptate. Cel mai evident loc de utilizare a tapetului, după un perete, ar fi pe tavan. Și la fel ca în cazul pereților, poate schimba complet aspectul unui spațiu. Puteți folosi un model simplu, pentru a crea interes, sau un tapet tematic pentru a crea o anumită senzație. La fel ca și în cazul pereților, puteţi să mergeţi pe îndrăzneală maximă. O sugestie, totuși! Utilizați un tapet îndrăzneț sau luminos pe tavan numai dacă aveți o înălțime bună a tavanului. Altfel, va face ca un tavan jos să pară mai jos și mai greoi.
  • Evidențiați spațiul scărilor – Spațiul de sub o scară reprezintă o altă zonă care este de obicei uitată sau ignorată. Tapetul poate fi instalat în colțul de sub un set de trepte în această zonă de tranziție pentru a adăuga un model îndrăzneț – restul pereților îi puteți lăsa descoperiți pentru a continua fluxul dintre etaje. La fel ca tavanele și spațiile alcove sau nișele, spațiul de sub scări este unul dintre cele mai creative locuri pentru implementarea ideilor de folosire a tapetului. Proprietarii de case își pot lăsa creativitatea să se avânte nu cu o „hârtie” cu model, ci cu două. Pe lângă faptul că face o declarație vizuală majoră, tapetarea coloanelor scărilor este o actualizare cu costuri reduse, deoarece nu este nevoie de multă hârtie pentru a executa proiectul.
  • Animați o baie albă – În mod normal, tapetarea unei băi este o mișcare nesigură – umezeala poate face ravagii asupra hârtiei – așa că mulți oameni se feresc de această alegere de design. Tapetul este o modalitate excelentă de a realiza o expunere considerabilă într-un spațiu mic. Cu modelul său plin de viață și culorile vibrante, tapetele capricioase cu tematică de ananas, de exemplu, adaugă o notă jucăușă unei băi complet albe. În timp ce spațiul ar fi putut fi o cameră simplă și sterilă, tapetul îndrăzneț transformă complet baia într-una plină de personalitate. Transformați-vă tavanul băii într-un portal către exterior, cu tapet abstract cu norișori, într-un model alb-albastru.
  • Tapetați interiorul unui dulap – Profitați de dulapurile casei dvs., transformându-le în zone cu adevărat srălucitoare, încorporând un tapet minunat și completând cu o culoare de vopsea roz coral pe uși și pe ornamentele din jur.
  • Decorați partea din spate a ușilor – Dacă nu aveți la dispoziție prea mult timp, puteți alege să căptușiți doar interioarele ușilor cu tapet. Într-un birou de acasă, un model ciudat, cu tematică de restaurant, va saluta pe oricine deschide ușa. Utilizarea tapetului pe o ușă funcționează în două moduri – fie ca ușa să iasă în evidență și să o folosiți pe post de punct focal, fie pentru a face ca ușa să se piardă complet acoperind-o cu același model de tapet ca cel de pe pereții înconjurători.
  • Colorați complementar – Luați în considerare culoarea tăbliei, a canapelei sau a altor piese de mobilier mari atunci când alegeți modelele de tapet. Un pat tapițat portocaliu vesel iese în evidență pe un tapet capricios alb-albastru cu imprimeu de frunze, pentru un aspect eclectic. Cele două culori complementare vor umple dormitorul modern cu o explozie strălucitoare de energie, iar patul jos și noptiera permit modelului distractiv să strălucească.
  • Pictați manual anumite modele – Adăugați o doză mare de personalitate cu un tapet pictat manual, care relaxează instantaneu un spațiu și dă o senzație casual. Aspectul pictat manual al acestui tip de tapet depășește simpla adăugare de model sau culoare unui spațiu – mai degrabă, se simte ca o opera de artă la scară largă care se întinde de la podea până la tavan. Această „intrare” este un exemplu grozav al modului de a realiza o paletă de culori monocromă cu tapet ca punct focal. Folosiți culorile atât în ​​model, cât și în formă solidă și pe mai multe elemente ale camerei.
  • Când tapetul întâlnește vopseaua – Dacă încercați să scădeți costurile acestui mic proiect, există modalități prin care puteți implementa o cantitate limitată de hârtie într-un spațiu. De exemplu, în loc să instalați tapet de la podea până la tavan, utilizați-l doar pe jumătatea sau treimea superioară a peretelui și folosiți vopsea de interior pe restul peretelui.
  • Folosiți tapete de inspirație retro – Ideile de imagini de fundal sunt o modalitate fiabilă de a transforma rapid întreaga vibrație a unui spațiu pentru a se potrivi cu o dispoziție, perioadă sau estetică. De exemplu, un tapet roz cu imprimeu la scară mică dă un ton dulce într-un spațiu de inspirație retro. Adaugă suficientă culoare, în timp ce este suficient de neutră pentru a permite altor elemente de design îndrăznețe, cum ar fi un scaun galben canar și un tavan casetat bleumarin, să iasă în evidență.
  • Adăugați un pic de model – În timp ce tapetul este aplicat în mod tradițional pe pereți, există și alte modalități captivante de a implementa acoperirea decorativă pentru a aduce interes vizual unei camere. Ridicați nivelul de atracție al unui raft simplu sau încorporat prin căptușirea spatelui cu un tapet cu model. Va da instantaneu mobilierului un aspect personalizat și va aduce o pată neașteptată de culoare și profunzime.
  • Utilizați materiale mixte – Creați un efect stratificat amestecând tapet, faianță, vopsea și un material natural, cum ar fi lemnul. În baie, plăcile roz-prăfuit aduc un model de grilă, în timp ce un tapet negru introduce un model organic contrastant sub formă de flori roz și roșii. Un perete cu o culoare solidă le echilibrează pe cele două și oferă un loc pentru ca privirea să se odihnească, în timp ce rafturile din lemn masiv, în tonuri deschise, adaugă căldură spațiului dinamic.
  • Nu reduceți spațiile mici – Definiți o caracteristică arhitecturală, cum ar fi un mic vestibul cu o deschidere arcuită, prin instalarea tapetului. Modelul geometric atrage culoarea neagră a ușii din față și creează o separare vizuală de interiorul casei. Alegerea designului face din zona minusculă propriul spațiu care uimește oaspeții de îndată ce trec pragul ușii. Pentru spații mici utilizați tapet cu model orizontal! Dacă doriți să aveți un spațiu mai extins, luați în considerare instalarea unui tapet cu dungi orizontale. Dungile orizontale țin ochiul în mișcare, un truc care face ca zona să pară mai mare. Dozele de culoare însuflețesc designul tapetului gri și alb, în ​​timp ce o piesă albă încorporată și o canapea gri întregesc camera.
  • Înlocuiți plăcile de faianță cu tapet – Backsplash-ul de faianță nu este singura modalitate de a „ridica” o bucătărie. Un tapet gri închis oferă un contrast puternic cu blaturile albe și evidențiază o pereche de rafturi albe plutitoare susținute de console de alamă. Tapetul imită un backsplash tradițional de faianță și este o alternativă excelentă pentru a crea un aspect inspirat de designeri. Faceți-vă bucătăria să se simtă confortabilă cu un tapet cu tematică alimentară.
  • Adăugați opulență cu tapet – Folosiți un tapet luxos pentru a atrage atenția asupra unei caracteristici-cheie a camerei, cum ar fi o nișă, și păstrați hârtia ca piesa de declarație, simplificând restul culorilor, finisajelor și mobilierului din spațiu. De pildă, un tapet auriu strălucitor adaugă o notă de grandoare și atrage atenția asupra alcovului intim. Un tapet floral aurit cu o strălucire atrăgătoare poate fi elementul principal al unui dormitor elegant. Este un fundal sofisticat pentru o simfonie de decor opulent, incluzând perdele de mătase vibrante și o tăblie capitonată de culoarea șampaniei. În timp ce accentele decorative execută cu gust tema elegantă, tapetul uimitor este caracteristica de bază a designului. Am văzut adesea diferite culori și texturi de vopsea folosite pentru a evidenția nișele. Utilizarea tapetului într-o nișă oferă o varietate mai mare de opțiuni în ceea ce privește aspectul și designul. Un design de piele de animal, de exemplu, nu va fi la fel de ușor de realizat în vopsea.
  • Mergeți pe glam – Dacă niște pereți ar fi albi, combinația dintre cadrul de pat din fier negru și lenjeria de pat cu volane ar putea fi etichetată ca stil de fermă sau rustic. Cu toate acestea, dormitorul va înclina mai mult spre glam decât rustic prin adăugarea tapetului cu model – un exemplu perfect al efectelor transformatoare ale tapetului. Noptierele asortate oferă un element suplimentar de glamour, în timp ce schema de culori neutre a camerei dictează designul general.
  • Folosiți tapet de inspirație grecească … – Acest motiv eponim există de când grecii antici și-au construit imperiul istoric. Astăzi, modelul grecesc poate fi observat în mult mai multe elemente de design decât doar arhitectura exterioară. Țesăturile la modă, articolele de decor și, ați ghicit, imaginile de fundal, toate prezintă acest clasic reînviat.
  • … dar și tapet în carouri – Nu toate imaginile de fundal sunt cu flori sau cu modele bogate. Tapetul în carouri, de exemplu, este un aspect clasic, atemporal, care aprobă estetica rustică. Într-o baie modernă, dar „lemnoasă”, un finisaj bogat de mahon pe chiuvetă și ornamente adaugă o căldură minunată spațiului, contrastând cu lambriul din marmură-fildeș. Între timp, podeaua complexă din mozaic complimetează atât hârtia în carouri, cât și detaliile din marmură.
  • Atenție la ciocnirea dintre modele – Scara modelului este o considerație subtilă, dar importantă, care poate înălța sau distruge designul unei camere, mai ales în ceea ce privește ideile de tapet. Un tapet cu un model de dimensiuni mari ar fi copleșitor, motiv pentru care puteți alege inteligent un tapet cu pete delicate, asemănătoare petalelor. Modelul la scară mică creează un fundal cu aspect aproape solid pentru perdele și lucrări de artă – modele care se ciocnesc la maximum.
  • Luați în calcul și tapetul detașabil – Vă place aspectul tapetului, dar vă este frică de angajament? Tapetul detașabil a fost conceput special pentru dvs. Ușor de instalat și demontat, aceste modele de tapet „azi-sus-mâine-jos” arată la fel de bine ca și materialele permanente. Dacă v-ați săturat de tapetul care vă decorează camera pe parcursul unui întreg an, puteți să-l îndepărtați și să-l înlocuiți cu un alt stil fără necazurile aferente îndepărtării hârtiei permanente.
  • Tapetați dulapurile – În ciuda numelui, tapetul nu este exclusiv pentru pereți – și nici nu ne referim din nou la tavan. Tapetul poate duce o piesă de mobilier simplă de la nivelul plictisitor la stadiul de boutique, cu modelele care se lipesc (autocolante) și fac schimbarea mobilierului mai ușoară ca oricând. O comodă cu hârtie florală pe suprafața sertarelor este un exemplu superb. Sertarele pot fi acoperite cu un tapet care evidențiază feroneria și lemnul deschis original, creând o nouă piesă de mobilier, care este rezultatul impresionant al unui proiect de bricolaj. Dulapurile ocupă o cantitate atât de mare de spațiu vizual în camerele noastre. Folosirea tapetului pe acest tip de piese ne permite mult mai multă flexibilitate în privința aspectului și al senzației generale a camerei. Puteți folosi un fototapet chiar pe toată suprafața șifonierului, pentru a crea efectul unui perete de artă. Sau lipiți tapetul de pe dulap pe peretele alăturat, pentru a menține continuitatea și a face spațiul să pară mai mare. Ca întotdeauna, un tapet îndrăzneț poate face ca dulapurile obișnuite să arate senzațional.
  • Tapetați inclusiv interiorul sertarelor – Acesta este un mod minunat de a folosi resturile de tapet și de a vă personaliza orice piesă de mobilier (cu sertare). Indiferent dacă folosiți culori și modele pentru a se potrivi cu mobilierul dvs. sau pentru a le contrasta, căptușirea sertarelor cu tapet arată frumos din toate punctele de vedere. Și oferă un aspect personalizat și finisat comodei ca nicio altă opțiune.
  • Căptușiți tăbliile de pat – Indiferent dacă aveți o tăblie nouă sau recondiționați una veche, imaginile de fundal sunt o modalitate foarte ușoară de a obține un aspect neobișnuit. Acestea sunt, de asemenea, una dintre cele mai simple piese de modificat, atunci când schimbați culorile camerei. Puteți trece de la un model tradițional la o textură modernă într-o clipă. Și obțineți finisaje bogate, cum ar fi incrustații metalice, la o fracțiune din cost. Tapetul galben va lumina orice cameră. Combinați un model botanic galben neon cu un cadru de pat din ratan de inspirație vintage și plante suspendate pentru o senzație de stil boho.
  • Înlocuiți operele de artă – Găsirea operei de artă potrivite, în special pentru pereții foarte mari, poate fi uneori dificilă. Adesea, când găsiți ceea ce vă place, s-ar putea să fie foarte scump din cauza dimensiunii mari. Imaginile de fundal sunt o soluție inteligentă la această problemă. Investiți într-un tapet mural și înrămați-l, fie ca un singur cadru mare, fie ca panouri distincte pe care apoi le puteți agăța unul lângă celălalt. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a recicla bucățile nefolosite de tapet. Tăiați piese mai mici și puneți-le în rame ca piese de artă individuale. Pentru și mai multe idei inedite în privința bucăților de material rămase neutilizate, și în funcție de dimensiunea acestora, puteți, de exemplu, să transformați abajurul unei lampe, folosind tapetul atât pe exterior, cât și pe interiorul abajurului. Reciclați conservele sau sticlele din sticlă uzate acoperindu-le cu tapet, faceți-vă propriile pungi de cadouri, lista fiind limitată doar de imaginația dvs.
  • Potriviți tapetul cu perdelele și draperiile pentru un aspect coeziv – Combinați tapetul pictat cu perdele asortate în sufrageria dvs. formală, pentru un aspect cu semnătură proprie.
  • Definiți un loc special, cum ar fi un colț de lectură, cu tapet – Finisați un colț confortabil de lectură cu tapet alb-albastru sau orice va completa paleta de culori a sufrageriei, oferindu-i în același timp propria identitate.
  • Nu vă fie teamă să suprapuneți arta sau decorațiunile de perete peste tapet pentru o senzație în straturi – Atârnați artă înrămată aurită peste porțiunile de tapet ornamentate din lemn, pentru o senzație de bogăție.

Câteva lămuriri de final

Care este cel mai la modă tapet?

Florile, elementele botanice, dungile, bulinele, imprimeurile geometrice (de la modele abstracte la linii clare și precise), culorile îndrăznețe și vibrante (albastru electric, verde smarald sau portocaliu aprins), precum și scenele cu peisaje sunt motive de tapet atemporale. Rămâneți la tonuri alb-negru sau neutre pentru un aspect atemporal. În 2024, se remarcă o puternică tendință către utilizarea texturilor naturale și organice în designul interior. Tapetul care imită lemnul, piatra sau alte materiale naturale aduc o senzație de autenticitate și căldură în orice încăpere. Aceste texturi aduc natura în interior și creează spații relaxante și reconfortante. Strălucirea și luxul sunt aspecte importante în designul interior pentru anul 2024. Tapetul metalic și lucios adaugă eleganță și rafinament în orice spațiu. De la efecte de metal lustruit până la accente de aur și argint, acest tip de tapet creează o atmosferă sofisticată și impresionantă. Nu există un tapet la modă, dar stilurile recente de tapet în tendințe includ flori de dimensiuni colosale, elemente botanice, dungi ondulate și modele proiectate de artiști. Modalitățile în trend de a folosi tapetul includ tapetarea tavanului, spatele rafturilor încorporate, precum și tapetul care se dezlipește și se lipește, pentru ușurință de instalare și îndepărtare.

Este indicat să aplicați tapet peste tapetul existent?

Pentru cel mai bun rezultat, profesioniștii vă sugerează să îndepărtați tapetul existent, să curățați pereții și să aplicați amorsă înainte de a lipi tapetul nou. Acest lucru vă va asigura că pereții dvs. nu au denivelări și vă va garanta un rezultat de mai lungă durată.

Tapetul devalorizează o casă?

Din păcate, da. Tapetul poate adăuga culoare, model, textură și personalitate pereților și altor piese de decor, dar nu este pentru toată lumea și poate alunga unii cumpărători. Specialiștii recomandă să îndepărtați tapetul înainte de a scoate casa la vânzare, pentru a obține cea mai bună valoare, dar și ca măsură de precauție împotriva cumpărătorilor care ar putea să-l considere prea îndrăzneț și care nu vor să depună eforturi suplimentare cu eliminarea acestuia.

Autor: Alina Andrei, RADOR

https://www.realsimple.com/creative-wallpaper-ideas-decor-8422666

https://www.realsimple.com/home-organizing/decorating/tips-techniques/how-to-hang-wallpaper

https://www.bhg.com/decorating/lessons/expert-advice/decorating-with-wallpaper/

https://www.ariyonainterior.com/ways-to-use-wallpaper/

https://www.southernliving.com/home/decor/wallpaper-ideas

https://www.thespruce.com/wallpaper-ideas-8575862

https://www.countryliving.com/uk/homes-interiors/g36953751/wallpaper-ideas/