Consumul de zmeură poate reduce riscul de cancer şi artrită

Zmeura este un fruct delicios de vară care poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Este bogată în nutrienţi, are un conţinut scăzut de calorii şi este benefică pentru o serie de alte motive. Zmeura este o sursă excelentă de antitoxine şi polifenoli – compuşi vegetali protectori care pot ajuta la reducerea semnelor fizice ale îmbătrânirii şi la îmbunătățirea echilibrului şi rezistenţei. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelurile de colagen din piele scad, favorizând apariţia ridurilor. Zmeura este bogată în vitamina C, care nu numai că ajută la îmbunătăţirea producţiei de colagen, dar şi reface pielea afectată de soare. Cu un indice glicemic (IG) scăzut şi un conţinut ridicat de fibre, zmeura este, de asemenea, un ajutor util, dacă trebuie să monitorizăm nivelul zahărului din sânge. Acest fruct conţine din belşug antioxidanţi care pot oferi protecţie împotriva cancerului de colon, sân şi ficat. Studiile indică faptul că aceste fructe pot ajuta la reducerea simptomelor artritei, la scăderea riscului de apariţie a bolii şi la minimizarea leziunilor articulare. Zmeura este unul dintre fructele cu cel mai puţin zahăr – doar 5 g într-o ceaşcă. Deşi uneori au un gust acru, zmeura se îndulceşte pe măsură ce se coace./ddaniela

(www.dariknews.bg – 4 iulie)