Miniștrii de externe din România, Republica Moldova și Ucraina au semnat o declarație comună privind mediul de securitate la finalul trilateralei de la Chișinău

Miniștrii de externe din România, Republica Moldova și Ucraina au semnat o declarație comună privind mediul de securitate la finalul trilateralei de ieri de la Chișinău.

Victoria Cernea de la Radio Chișinău transmite că cei trei diplomați au semnat și un memorandum privind combaterea manipulării informaționale și a ingerințelor străine.

Reporter: Declarația comună semnată de cei trei miniștri de externe evidențiază determinarea celor trei state de a construi un viitor european comun democratic, pașnic și prosper. Obiectivul comun rămâne în continuare, acela de a asigura sprijinul internațional pentru o pace cuprinzătoare și justă și durabilă, a declarat ministrul de externe de la Chișinău, Mihai Popșoi.

Mihai Popșoi: Declarația comună consemnează cu tărie faptul evident că statele noastre împărtășesc viziuni și preocupări similare cu privire la mediul de securitate actual și se pronunță ferm pentru un viitor european comun.

Reporter: Reuniunea reprezintă încă o dovadă a susținerii pentru Ucraina, pentru independența, suveranitatea și integritatea sa teritorială în contextul războiului de agresiune purtat de Federația Rusă, a declarat Ministra de Externe a României, Luminița Odobescu.

Luminița Odobescu: Lansarea efectivă a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană deschide o perioadă complexă de reforme care va necesita în continuare angajament politic și perseverență. România a susținut aspirațiile europene ale Republicii Moldova și ale Ucrainei și i-a acordat sprijin politic și practic în toate momentele definitorii din ultimii ani ale parcursului european./ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie