A fost înfiinţat noul grup politic în PE, numit „Patrioţi pentru Europa” (Kinga Gál)

În Parlamentul European (PE) a fost înființată fracțiunea Patrioți pentru Europa, care va avea 84 de reprezentanţi din 12 state membre europene. Scopul lor este de a aduce o schimbare în politica Uniunii Europene, a declarat luni, la Bruxelles, europarlamentarul FIDESZ, după şedinţa de constituire a noului grup politic în PE. Kinga Gál, care a fost aleasă prim-vicepreședinte al noului grup politic, a subliniat la conferința de presă susținută în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles: Patrioții pentru Europa a devenit al treilea grup politic ca mărime din Parlamentul European și cel mai mare grup de partid patriotic care a existat vreodată în Parlamentul UE. Alegerile pentru Parlamentul European au demonstrat în mod clar că majoritatea alegătorilor doresc asigurarea protejării graniţelor europene și prețuiesc libertatea și pacea. De asemenea, susțin cooperarea europeană, dar nu își doresc o Uniune Europeană care să-și depășească competenţele și să pedepsească statele membre pentru implementarea propriilor politici. Efortul comun începe cu reprezentanţii partidelor în Parlamentul European care sunt capabili să adopte o poziție fermă împotriva deciziilor birocraților centraliști de la Bruxelles, care acţionează în mod antidemocratic la Bruxelles.
„Reprezentăm milioane de europeni care doresc schimbare în Europa. Vom fi vocea lor în următorii cinci ani”, a subliniat Kinga Gál, care a adăugat: Membrii grupului Patrioți pentru Europa își iubesc țara și tradiția şi vor depune eforturi pentru păstrarea valorilor creştine ale Europei.Vor să protejeze cât mai strict posibil granițele Europei, să oprească migrația ilegală și să lucreze pentru o Europă puternică și competitivă. Nu vrem să oferim o alternativă Europei, ci o alternativă europeană, în cooperare cu parteneri care au aceleași opinii.
Europarlamentarul și-a exprimat speranța că, în timp, și mai multe partide și membri ai Parlamentului European se vor alătura grupului Patrioți pentru Europa.
Pe lângă cei 10 reprezentanți ai FIDESZ, s-au alăturat grupului de partid: Partidul Popular Creștin Democrat (KDNP) cu un reprezentant, Adunarea Naţională din Franţa cu 30 de reprezentanţi, ANO din Cehia cu 7, partidul Eskü és Motorosok (Jurământul şi Motocicliştilor) tot din Cehia, cu 2, Partidul pentru Libertatea Austriei (FPÖ) cu 6, partidul Interes flamand din Belgia cu 3, Liga Italiană cu 8, Partidul Olandez al Libertății (PVV) cu 6, partidul VOX din Spania cu 6, partidul Chega din Portugalia cu 2, respectiv Partidul Popular Danez, Vocea Logicii din Grecia şi formaţiunea Letonia letonă cu câte un reprezentant. Jordan Bardella (Adunare Naţională) a fost ales președinte al fracțiunii, iar Gál Kinga, din partea FIDESZ, a fost aleasă prim-vicepreședinte. Ceilalți vicepreședinți sunt: Roberto Vannaci (Liga), Klára Dostálová (ANO), Sebastien Stöteler (PVV) și Anders Vistisen (Partidul Popular Danez)./rganciu/eradu

(MTI – 9 iulie)