Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române acționeză la stingerea incendiului de pădure din județul Mehedinți

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat, în regim de urgență, ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, să acționeze marți, 9 iulie, pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier al comunei Svinița, județul Mehedinți.

 

Cele două aeronavele au decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian Otopeni în jurul orelor 12.30, respectiv 14.30.

 

Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 

Până în prezent, au fost executate trei misiuni deasupra zonei afectate, la această oră acțiunea fiind în curs de desfășurare.

 

 

***

În configurație pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maximum șase containere) la fiecare trecere.

 

Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara și Buzău.

 

De asemenea, în anii precedenți, aeronavele de acest tip au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.

 

Biroul de presă