Cele mai extravagante toppinguri de îngheţată

În trecut, toppingurile de îngheţată ofereau doar o alegere între sirop de căpşuni sau de ciocolată, „stropi” de curcubeu sau poate o cireaşă maraschino. Însă în prezent, lucrurile s-au schimbat. Will Torrent, pastry-chef al inovaţiei de la Waitrose, a declarat recent că adoră să comande îngheţată cu sare de mare şi caramel cu brânză englezească Stilton, iar gustul dulce şi cremos al desertului a fost potenţat de brânza albastră.

Maestrul a adăugat că îngheţata de ciocolată albă se poate combina bine cu brânză franceză cu crustă de mucegai Brie de Meaux. Torrent nu este singurul care face astfel de alegeri inedite pentru a completa gustul îngheţatei. La începutul acestui an, Dua Lipa a declarat că o combinaţie pe care o preferă este îngheţata de vanilie, stropită cu ulei de măsline, determinând o mulţime de urmăritori de pe TikTok să procedeze la fel.

La Moor Hall, cu două stele Michelin din Lancashire, îngheţata dulce de cicoare este servită cu ragstone – brânză moale de capră şi căpşuni, iar Kitchen Table din Londra oferă caviar pe îngheţata de nuci. Condimente precum seminţe de fenicul, cardamom şi şofran sunt asociate cu îngheţata de vanilie şi prăjitura de ciocolată, la restaurantul indian Colonel Saab din centrul Londrei./ddaniela

www.dariknews.bg – 10 iulie