Negocierile vizând încetarea focului în Fâşia Gaza s-au încheiat fără rezultat (sursă palestiniană)

BBC a primit informaţii conform cărora negocierile mediate pentru încetarea focului în Fâşia Gaza, desfăşurate în Qatar şi Egipt, s-au încheiat fără succes.

Un oficial palestinian de rang înalt l-a acuzat pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu, de sabotarea convorbirilor. Casa Albă, care a propus actualul plan de pace aflat în discuţie, a exprimat un „optimism precaut” privind posibilitatea progresului în recenta rundă de convorbiri care a început miercuri. Însă o sursă palestiniană de rang înalt a declarat că acestea s-au încheiat fără rezultat. Sursa a precizat că Hamas a dat dovadă de o mare flexibilitate, renunţând la solicitarea ca Israelul să accepte mai întâi încetarea permanentă a focului, ca punct de început al oricărui acord.

Nu există deocamdată comentarii ale părţii israeliene, însă guvernul israelian a stabilit mai multe condiţii pentru un eventual acord, inclusiv posibilitatea ca Israelul să îşi poată continua lupta în Fâşia Gaza până la îndeplinirea tuturor obiectivelor sale de război./mbrotacel/schelaru

BBC SERVICIUL MONDIAL – 12 iulie