Zeci de mii de tineri participă în acest sfârșit de săptămână la cel mai mare festival urban din sud-estul Europei la Costinești

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (14 iulie) – „Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Mihai – Zeci de mii de tineri participă în acest sfârșit de săptămână la Costinești la „Beach Please”, cel mai mare festival urban din sud-estul Europei. Sâmbătă noapte, rapper-ul american Wiz Khalifa a fost reținut de polițiști după ce a fumat pe scenă o țigară cu cannabis și este cercetat acum în stare de libertate pentru deținere de droguri de risc. Solistul american de 36 de ani a fost nominalizat la premiile Grammy și Globurile de Aur. Corespondentul RRA Sorin Cealera are mai multe informații.
Reporter: Una dintre vedetele festivalului de la Costinești, rapper-ul american Wiz Khalifa, și-a aprins pe scenă un joint cu cannabis în timpul concertului de sâmbătă seară. În România, deținerea de cannabis este interzisă, iar polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate l-au reținut imediat după recital.
Olimpia Ceară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța: Din cercetări a reieșit că acesta a deținut peste 18 grame de cannabis, drog de risc, și a consumat pe scena o altă cantitate de cannabis, sub forma unei țigări artizanale. A fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale.
Reporter: Organizatorii festivalului și autoritățile au lansat o campanie antidrog înainte de startul evenimentului și au anunțat toleranță zero față de substanțele interzise. De la începutul festivalului 20 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise au fost oprite să participe la festival de către forțele de ordine. Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au informat și consiliat în jur de 10.000 de tineri despre efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise. Acțiunile continuă în această noapte, ultima a festivalului, în care prezența pe scenă a rapper-ului american Travis Scott, marea vedetă a ediției, anunță și un record de participare la „Beach Please”./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat