Rusia este gata pentru căutarea unui echilibru de interese în ceea ce privește reglementarea situației din Ucraina (Lavrov)

Rusia este gata pentru căutarea unui echilibru de interese în ceea ce privește reglementarea actualei crize din Ucraina. La convenirea garanțiilor și a înțelegerilor reciproce va trebui să se țină seama și de noile realități geostrategice de pe continentul eurasiatic, a declarat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Atunci când convenim asupra garanțiilor și acordurilor reciproce, va trebui să se țină seama și de noile realități geostrategice de pe continentul eurasiatic, unde se formează o arhitectură general-continentală de securitate cu adevărat egală și indivizibilă. Europa riscă să rămână în urma acestui proces obiectiv-istoric. Suntem gata să căutăm un echilibru al intereselor”, a declarat Lavrov la ședința Consiliului de Securitate al ONU privind cooperarea multilaterală în interesul formării unei ordini mondiale mai juste, mai democratice și mai durabile./snicolau/csimion

www.ria.ru – 16 iulie