Președintele României, Klaus Iohannis, i-a primit pe sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris

foto: presidency.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 iulie) – „Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Președintele Klaus Iohannis i-a primit miercuri seară la Palatul Cotroceni pe sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris. Șeful statului a înmânat drapelul României echipei olimpice, formată din 107 sportivi. Corespondentul RRA Alina Stănuță a asistat la eveniment și relatează.
Reporter: Performanța de nivel olimpic se construiește prin muncă asiduă, cu multă hotărâre, disciplină și pasiune – spunea șeful statului, Klaus Iohannis, în fața sportivilor.
Klaus Iohannis: La un secol distanță de la prima participare a României la Jocurile Olimpice și de la momentul în care a intrat în palmaresul olimpic prima medalie, veți merge în același loc ca atunci și sunt sigur că veți scrie o nouă pagină importantă în istoria sportului românesc. Sunt convins că întreaga țară vă este alături și așteaptă ca imnul României să răsune de multe ori la Paris și să se bucure de rezultatele bune pe care le veți avea.
Reporter: La rândul său, președintele comitetului executiv al COSR, Mihai Covaliu, dădea asigurări că sportivii români sunt puternici, bine pregătiți și vor urca pe podium la Paris. În numele celor peste 100 de sportivi români participanți la Olimpiadă, a rostit jurământul olimpic Cătălin Chirilă, disciplina canoe.
Cătălin Chirilă: Promit că vom lua parte la aceste jocuri respectând și urmând regulile ce ne conduc, dedicându-ne unui sport fără dopaj și fără droguri, în adevăratul spirit al sportivității, pentru gloria sportului și onoarea echipelor noastre./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar