Cerința regelui Charles al III-lea pentru a vizita Muzel Luvru

Luvrul este, fără îndoială, unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume și mulți oameni visează să îl viziteze într-o zi. Printre toți acești oameni, anonimi, dar și personalități celebre, se află şi regele Charles al III-lea al Angliei.
Și mulțumită Sabinei de La Rochefoucauld, șefa de protocol a muzeului, care tocmai s-a pensionat, știm puțin mai multe despre atitudinea monarhului în timpul ultimei sale vizite la Paris. „Un adevărat iubitor de artă, cu întrebări foarte specifice. A solicitat o vizită doar la operele pictorului Corot, o cerere foarte rară. A venit de mai multe ori la Luvru și a împrumutat, de asemenea, multe lucrări din colecțiile regale pentru expoziții”, le-a declarat ea jurnaliştilor de la cotidianul „Le Parisien”.
Tot conform șefei de protocol, care a trăit multe anecdote: „S-au remarcat unele personalități, precum Beyoncé și Jay-Z, care au vizitat Luvru de 4 ori în ultimii 10 ani”. Vă rugăm să rețineți că ei privatizează sediul în timpul vizitelor lor. O garanție de calm și seninătate pentru a aprecia lucrările expuse”. (www.lesoior.be – 18 iulie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (19 iulie)