CNIPMMR susține orientările politice ale von der Leyen

Comunicat de presa

 

SMEunited este asociația IMM-urilor din Europa cu aproximativ 70 de organizații membre din peste 30 de țări europene. SMEunited este o organizație de angajatori recunoscută și partener social european și acționează în numele întreprinderilor mici si mijlocii în cadrul Dialogului Social European și în discuțiile cu instituțiile UE.

Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), membru al SMEunited, susține orientările politice ale von der Leyen și solicită să acționeze în consecință.

Bruxelles, 18 iulie – „Întreprinderile mici au subliniat necesitatea de a se face în sfârșit o politică ținând cont de cele 99,8% din companiile din Europa, în loc de cele 0,2% și au cerut să se concentreze asupra implementării politicii în acest nou mandat. Salutăm că doamna von der Leyen, în orientările sale politice, afirmă că viitoarea legislație trebuie concepută ținând cont de întreprinderile mici. Cu toate acestea, am mai văzut IMM-uri ”spălate” și, prin urmare, solicit să acționăm în conformitate cu această declarație acum” a precizat președintele Salminen, felicitând-o pe Ursula von der Leyen la realegerea ei pentru un al doilea mandat la cârma Comisiei Europene.

„Ca antreprenori, lucrăm cot la cot cu angajații noștri, oferind produse și servicii de calitate clienților noștri. În plus, gestionăm compania noastră, avem grijă de angajații noștri, ținem pasul cu noile legislații și evoluții ale business-urilor și le implementăm în compania noastră. Îndeplinirea solicitărilor administrative și de raportare ia timp și resurse valoroase care ar putea fi investite pentru a adăuga valoare afacerii noastre și societății. Europa trebuie să acorde atenție faptului că IMM-urile își pot face afacerile în mod profitabil. Doar afacerile profitabile pot investi în viitor și pot face tranzițiile realitate”, a explicat președintele Salminen.

„Prin urmare”, a continuat el, „vom fi pregătiți să contribuim la testul de rezistență pe întreg acquis-ul UE pentru a simplifica și elimina suprapunerile și contradicțiile. Benchmark-ul privind testul IMM-urilor pe care îl pregătim în cooperare cu Business Europe și Eurochambres va oferi recomandări pentru noul control al IMM-urilor și al competitivității. Insistăm să păstrăm o distincție clară între IMM-uri și întreprinderile mici și mijlocii.” a continuat domnul Salminen.

„Apreciem accentul pus pe implementare și aplicare în mai multe cazuri în Orientările politice, oferind mai multă încredere antreprenorilor și angajându-ne în dialog cu părțile interesate cum să alinieze cel mai bine implementarea la realitățile de pe teren.” a declarat președintele dl Salminen. „De asemenea, vom pregăti propuneri concrete pentru acțiunile prezentate în Orientările Politice, pe baza acțiunilor prioritare propuse de membrii noștri”.

„Cei 24,3 milioane de antreprenori, meșteri și afaceri mici din Europa apreciază recunoașterea acordată de președintele Comisiei von der Leyen, când se referă la „știm cu toții că nu există Europa fără IMM-uri”, a conchis președintele SMEunited, Petri Salminen.

Sursa: https://www.smeunited.eu/about-us