„Un armistițiu olimpic în timpul Jocurilor de la Paris” (Papa Francisc)

RADOR RADIO ROMÂNIA (19 iulie) – „Jocurile Olimpice sunt, prin natura lor, aducătoare de pace, și nu de război. În acest spirit, antichitatea a stabilit cu înțelepciune un armistițiu în timpul Jocurilor și epoca modernă încearcă în mod regulat să reia această tradiție fericită.
În această perioadă zbuciumată, în care pacea mondială este serios amenințată, sper sincer că toți sunt dornici să respecte acest armistițiu în speranța rezolvării conflictelor și a revenirii la armonie”, a afirmat Papa Francisc în mesajul transmis arhiepiscopul Parisului, Mons. Laurent Ulrich, pentru Jocurile Olimpice care vor avea loc în capitala Franței, în perioada 26 iulie – 11 august.
„Fie ca Dumnezeu să aibă milă de noi! Fie ca El să lumineze conștiința celor care dețin puterea asupra responsabilităților serioase care îi apasă, să le dea succes celor făcători de pace în eforturile lor și să-i binecuvânteze”, a mai spus Suveranul Pontif în mesaj.
„Sper ca organizarea acestor Jocuri să constituie o mare oportunitate de armonie fraternă pentru tot poporul francez, care să permită, dincolo de diferențe și conflicte, să se consolideze unitatea națiunii”, a adăugat Papa Francisc.

(www.ansa.it – 19 iulie)/oavram/ilapadat