Târgul de Fete de pe Muntele Găina, una dintre cele mai cunoscute sărbători populare din România

Una dintre cele mai cunoscute sărbători populare din România – Târgul de Fete de pe Muntele Găina – are loc astăzi și mâine. Evenimentul stă sub semnul celor 200 de ani care se împlinesc de la nașterea revoluționarului pașoptist Avram Iancu. Corespondenta RRA în județul Alba, Andreea Bogdan, transmite.

Reporter: Organizatorii au pregătit, ca în fiecare an, spectacole folclorice și momente comemorative, concerte extraordinare cu artiști de renume, difuzări de filme documentare, târg național de meșteri tradiționali, dar și un foc de artificii.

Unul dintre momentele foarte așteptate din cadrul evenimentului este concertul extraordinar Damian & Brothers, pe vârful Muntelui Găina, la cota 1.486. Va avea loc în această seară, de la ora 21:30. Publicul va putea asculta live „Trandafire”, „Se mărită Mona mea”, „Cenușăreaso”, „Șaraiman” și alte cântece. Accesul la concert, dar și la celelalte evenimente organizate, este liber.

Duminică, pe scena de pe Muntele Gâna, începând cu ora 11:00, vor urca artiști precum Veta Biriș, Adriana Irimieș, dar și ansambluri din județele Alba, Arad și Cluj. Sărbătoarea stă în acest an sub semnul bicentenarului nașterii eroului național Avram Iancu. /geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 20 iulie