Bilanţ al operaţiunilor antidrog din România în primele şase luni ale anului în curs

700 de kilograme de droguri de risc şi mare risc, aproape 4 tone de marijuana şi tot atâtea de substanţe dopante au fost capturate de autorităţile române în primele şase luni ale acestui an.

Reporter: Peste 800 de persoane au fost arestate şi alte peste 150 au fost plasate sub control judiciar pentru trafic de substanţe interzise. Printre operaţiunile relevante se numără descoperirea unui laborator de producere a substanţelor dopante în judeţul Argeş, descindere la care au fost confiscate şapte autoturisme şi importante sume de bani şi destructurarea unei reţele de trafic de cocaină, ocazie cu care au fost capturate 14 kilograme din acest drog, ascunse în curtea unui imobil în oraşul Mihăileşti, judeţul Giurgiu.

Şi tot în prima jumătate a acestui an au fost înfiinţate două laboratoare noi de analiză a drogurilor, la Braşov şi Craiova, s-au derulat proceduri privind achiziţia de aparatură şi materiale pentru dotarea celorlalte laboratoare ale poliţiei şi a fost aprobată suplimentarea numărului de funcţii cu peste 200 în structurile antidrog din ţară./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 21 iulie