Premierul Marcel Ciolacu a oferit explicații privind împrumutul acordat României de către Banca Mondială

Realizator: Nicoleta Turcu – Banca Mondială a acordat un împrumut României pentru acoperirea deficitului bugetar; premierul Marcel Ciolacu a făcut această declarație explicând că aranjamentul financiar în cauză nu este văzut de instituția financiară internațională drept un risc. În opinia sa, în doar trei ani țara noastră putea să ajungă la un deficit de 3%, doar dacă erau oprite investițiile, însă premierul a dat asigurări că nu este cazul.
Marcel Ciolacu: Ce pot să vă spun este, de exemplu, că Banca Mondială ne-a acordat un împrumut pentru acoperirea deficitului. Presupun că Banca Mondială a văzut ritmul de dezvoltare al României și nu a considerat un risc pentru un plasament în România. Trebuie să ne hotărâm. Vreți să intrăm în logica în care în două luni, dacă vreți, eu opresc orice investiție și avem deficit 3%. N-am o problemă, cu toate cheltuielile care s-au mărit la salarii și știți bine, că cheltuielile la salarii s-au mărit anul trecut la învățământ și la sănătate. Eu investițiile din România nu le opresc!
Realizator: Premierul Marcel Ciolacu a mai spus că va urma o negociere cu viitoarea Comisie Europeană privind deficitul bugetar./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 iulie)