Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit în Laos pentru a participa la evenimentele ASEAN

Vizita ministrului rus de externe în Laos va dura până pe data de 27 iulie.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit în Laos pentru a participa la evenimentele organizate de Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), relatează un corespondent TASS. Avionul la bordul căruia se afla ministrul a aterizat pe aeroportul din Vientiane.

El are programate o serie de întâlniri în capitala Laos, la nivel de miniștri de externe în trei formate: Rusia – ASEAN, Summit-ul Asia de Sud-Est și Forumul Regional de Securitate ASEAN. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a anunţat că Lavrov are programate o serie de întâlniri bilaterale în marja evenimentelor.

Potrivit Zaharova, Moscova intenționează, în mod special, să prezinte evaluarea sa cu privire la situația regională, inclusiv consolidarea potențialului de conflict în regiunea Asia-Pacific, în contextul cursului Occidentului și NATO către militarizarea regiunii. În plus, se preconizează să se discute despre inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, privind formarea unei arhitecturi de securitate eurasiatică./vdraguta/gpodea

Agenţia de presă TASS – 25 iulie