Casa României, Casa Ospitalităţii se deschide joi la Paris, la sediul Ambasadei României

Casa României, Casa Ospitalităţii se deschide astăzi la Paris, la sediul Ambasadei României, cu o zi înaintea ceremoniei de început a Jocurilor Olimpice de Vară Paris 2024.

La eveniment va fi prezent preşedintele României, Klaus Iohannis. Casa României va rămâne deschisă în cele două săptămâni şi jumătate ale Olimpiadei. Într-un interviu pentru corespondenta RRA la Paris, Daniela Coman, ambasadoarea României în Franţa, Ioana Bivolaru, a dat asigurări că pregătirile s-au încheiat, iar clădirea şi grădinile Ambasadei oferă cea mai frumoasă imagine a lor pentru primirea echipei olimpice a ţării noastre:

Ioana Bivolaru, ambasadoarea României în Franţa: Suntem într-un arc de timp istoric, acum 100 de ani, tot aici, la Paris, a luat România prima medalie olimpică cu echipa de rugby. Aici vor avea loc acțiunile oficiale, aici vor fi onorați campionii României, sunt mai multe evenimente pe care de abia așteptăm să le prezentăm. Avem porțile deschise pentru Casa României și vom avea tururi ghidate pentru români și străini atât în saloanele Palatului, cât și în grădina cu sculpturi./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 iulie