Reacţia lui Dmitri Peskov la propunerea lui Netanyahu de a crea o alianţă similară cu NATO în Orientul Mijlociu

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a îndemnat să se aștepte până când vor fi oferite mai multe detalii despre iniţiativa prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu de a crea o aliantă similară cu NATO în Orientul Mijlociu.

Potrivit lui Peskov, abia atunci pot fi trase unele concluzii. ”Trebuie să înțelegeți detaliile raționamentului domnului Netanyahu, înainte de a concluziona ceva”, a declarat presei reprezentantul Kremlinului, la solicitarea TASS de a comenta inițiativa premierului israelian.
”Trebuie să înțelegem detaliile unei astfel de inițiative: despre ce țări [ce fel de alianță se propune să fie creată]”, a subliniat încă o dată Peskov.

În același timp, el a atras atenția asupra faptului că NATO ”are o orientare de confruntare pronunțată și sistemică”. ‘NATO a fost creată iniţial pentru a descuraja Uniunea Sovietică, apoi a continuat să îndeplinească funcții de a descuraja Federația Rusă și continuă să facă acest lucru până în prezent”, a spus el.
”Oare avem nevoie de mecanisme de confruntare în Orientul Mijlociu? Este puțin probabil”, a adăugat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. /vdraguta/lalexandrescu

Agenţia de presă TASS – 25 iulie