Ministerul de Finanţe se află în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene

Ministerul de Finanţe se află în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care să ducă la dezvoltarea economică şi la alinierea la principiile economice asumate, fără însă a fi stabilit un set de măsuri care să facă obiectul unei reforme fiscale.

Reacţia instituţiei vine în urma unor informaţii apărute în spaţiul public cu privire la intenţia Guvernului de a majora taxe şi impozite, precum şi de a elimina anumite facilităţi fiscale despre care reprezentanţii instituţiei spun că provin „dintr-un document vechi de lucru şi nu reprezintă planurile actuale ale Guvernului”.

Premierul Marcel Ciolacu exclude categoric speculaţiile privind creşteri de taxe care ar fi pregătite de Guvern şi le-a cerut miniştrilor să fie mai atenţi la comunicarea pe acest subiect. Şeful guvernului precizează, într-o postare pe Facebook, că le-a cerut miniştrilor să nu mai avanseze nicio propunere fiscală în Guvern, fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 30 iulie