Cum să folosiţi corect vaselina

Vaselina este un produs unic care are multe întrebuinţări în viaţă și, să fim sinceri, nu toate au legătură cu îngrijirea cosmetică, oricât de surprinzător ar părea.
Vaselina este un produs versatil care ar trebui să fie indiscutabil pe raftul din baie, iar dermatologii din întreaga lume împărtășesc trucuri utile și interesante legat de motivul pentru care este bine să-l ai mereu la îndemână. Să nu mai pierdem timpul și să spunem că posibilitățile de utilizare a acestui produs nu se limitează la calmarea iritaţiilor de scutec și a zgârieturilor. Am selectat aici câteva dintre cele mai practice utilizări ale vaselinei şi trageţi dv. singuri concluziile.
1. Puteţi să folosiţi vaselina pentru a vă aranja sprâncenele rebele, deoarece usucă mai puţin decât gelurile pentru sprâncene.
2. Este utilă şi pentru a calma eczemelor de pe pleoape.
3. Puteți aplica vaselina pe colțul buzelor dacă există crăpături și erupții cutanate.
4. Vaselina reține umiditatea în piele, o hidratează, reface și reduce uscarea acesteia.
5. Vaselina poate îndepărta machiajul la fel de bine ca apa micelară.
6. Calmează mâncărimea după bărbierit și iritația după folosirea aparatului de ras.
7. Dacă o amestecaţi cu zahăr, sare sau cafea, veţi obţine un scrub de corp excelent şi natural.
8. Dacă combinați vaselina cu puțin ruj, veți obține nuanța necesară de fard.
9. Vaselina vă va proteja pielea în timp ce vă vopsiți părul. Doar aplicați vaselina de-a lungul firului de păr, a urechilor și gâtului și nu veți avea probleme cu petele de vopsea.
10. Vorbind despre sport, vaselina va ajuta împotriva frecării. Aplicați vaselina pe zonele cu probleme precum coapse, umeri, mameloanele (pentru bărbați) sau alte zone.
11. Poate ajuta la eliminarea urmelor de zgârieturi de pe cizme, jachete sau genți de piele.
12. Este ideală pentru protejarea produselor metalice de rugină.
13. Vaselina poate elimina scârțâitul ușii prin lubrifierea balamalelor acesteia.
Acesta este un produs de îngrijire a pielii ieftin, care poate fi achiziționat de la majoritatea farmaciilor. Dar utilizarea sa nu se limitează doar la atât. (www.actualno.com-31iulie 2024)/pmirela

RADOR RADIO ROMÂNIA (31 iulie 2024)