Trupul neînsufleţit al lui Nicu Covaci va fi depus la Filarmonica din Timişoara la începutul săptămânii viitoare

Trupul neînsufleţit al liderului legendarei trupe rock Phoenix, Nicu Covaci, va fi depus la Filarmonica din Timişoara la începutul săptămânii viitoare, a anunţat primarul Dominic Fritz.

Între timp, la Casa de Cultură din oraş va fi organizată o expoziţie foto dedicată artistului, iar o carte de condoleanţe le va sta la dispoziţie admiratorilor. Vă reamintim că Nicu Covaci a murit vineri seară la Spitalul Judeţean din Timişoara, la vârsta de 77 de ani, din cauza unei afecţiuni foarte grave.

El fusese operat în primăvară, însă doctorii se aşteptau la acest deznodământ inevitabil, a explicat – la Radio România Timişoara – medicul anestezist Dorel Săndesc, directorul spitalului şi prieten cu Nicu Covaci.

Dorel Săndesc: E important ca, şi atunci când nu mai poți salva viața unui om, să poți să-l ajuți să aibă un final uman, să aibă un final demn, să-i alini suferința, să simtă că e îngrijit și respectat, ceea ce cred că s-a întâmplat și a contat pentru Nicu. În această perioadă a fost vizitat de mulți foști colegi, prieteni și s-a stins simbolic, parcă, de Ziua Timișoarei, în timpul concertului operei rock simfonic „Meșterul Manole” a fostului său coleg Josef Kappl, exact spre finalul concertului, şi cred că este un semn, nu este o coincidență că sufletul acestui mare artist, iată, a fost ridicat spre cer de o muzică minunată, într-o zi de sărbătoare./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 august