Infotrafic

În această lună de concedii, pe litoralul românesc sunt peste 130.000 de turişti, potrivit estimărilor hotelierilor. Şoferii trebuie să-şi ia mai multe măsuri de siguranţă atunci când aleg astfel de destinaţii aglomerate. Cum se circulă acum – ne spune comisarul-şef de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, Ramona Tudor.

Ramona Tudor: Se circulă îngreunat la această oră pe Drumul Național 17, între Beclean și Bistrița, pe raza localității Șieu-Măgheruș, în județul Bistrița-Năsăud, acolo unde un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit o conductă de gaze pe care a fisurat-o. O persoană a fost rănită și necesită îngrijiri medicale la fața locului. Se estimează ca circulația să fie reluată în condiții normale după ora 8:30.

Și pentru că vorbim de o zi de duminică și ne așteptăm la o intensificare a valorilor de trafic către Capitală, atât dinspre litoralul Mării Negre, cât și dinspre stațiunile de pe Valea Prahovei, așadar, și conducătorilor auto le recomandăm să crească distanța de siguranță între vehicule, să evite depășirile riscante, cum sunt depășirile coloanelor de autovehicule, să-și planifice atent traseul și să ia în considerare folosirea unor rute alternative, să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic, semnalizând orice intenție de schimbare a benzii de circulație sau a direcției, iar pe autostrăzi să acorde prioritate la ieșirea din spațiile de servicii, să pună în funcțiune luminile de avarie atunci când încheie coloane care opresc sau încetinesc brusc și să nu oprească pe banda de urgență în mod nejustificat.

În nicio situație nu urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive./geftene/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 august