Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunțat scufundarea unui submarin rus la Sevastopol

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că Forțele Armate Ucrainene au atacat un submarin rusesc și un sistem de rachete antiaeriene S-400 în Crimeea ocupată.

‘Potrivit informațiilor confirmate, unități ale forțelor de rachete, împreună cu unități ale forțelor navale ale Forțelor Armate Ucrainene au distrus semnificativ patru lansatoare ale sistemului de apărare aeriană Triumph, menţionează un comunicat postat pe canalul de Telegram al Statului Major ucrainean.

Comandamentul ucrainean mai susține că submarinul rusesc Rostov-pe-Don al Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost ‘lovit cu succes’ în portul anexat Sevastopol. După cum s-a mai menționat în comunicat, în urma atacului, nava s-a scufundat pe loc. Armata ucraineană nu a precizat când s-a întâmplat exact acest lucru, dar ultimul atac cu rachete asupra Sevastopolului, potrivit rapoartelor ambelor părți, a fost efectuat în noaptea de 2 spre 3 august.

Autoritățile desemnate de Rusia în Sevastopol au raportat că sistemele de apărare aeriană au respins un atac aerian masiv în Crimeea, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Fragmente de drone și de rachete ATACMS doborâte au căzut în diferite zone ale orașului, în apropierea clădirilor rezidențiale, a declarat guvernatorul Sevastopolului anexat, Mihail Razvojaev.

Corespondentul Krîm.Realii a menționat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost lansate rachete rusești din lansatoare situate în apropierea clădirilor rezidențiale din zona Parcului Victoriei și Golfului Streleţkaia. În același timp, s-a auzit o explozie puternică, nu asemănătoare cu distrugerea unei drone, dar caracteristică unei explozii la sol. Moscova nu a raportat pierderi de echipament sau personal militar./vdraguta/gpodea

www.severreal.org – 4 august