Cetăţenii români care se află pe teritoriul Republicii Libaneze trebuie să părăsească rapid teritoriul acestui stat

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Republicii Libaneze trebuie să părăsească rapid teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile. Este recomandarea fermă transmisă astăzi de Ministerul de Externe de la Bucureşti în contextul unui risc crescut de escaladare a tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al ministerului: Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor din cauza situației ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.

De asemenea, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României de la Beirut, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. /cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 august