Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a numit-o premier interimar până la alegeri pe Goriţa Grancearova-Kojareva

Bulgaria va organiza pe 20 octombrie o nouă rundă de alegeri legislative anticipate, al şaptea scrutin legislativ în ultimii trei ani, a anunţat azi preşedintele Rumen Radev. El a numit-o premier interimar până la alegeri pe Goriţa Grancearova-Kojareva. Relatează corespondentul RRA la Sofia, Vladimir Mitev.

Reporter: Vladimir Mitev – Goriţa Grancearova-Kojareva a absovit contabilitate și control la Academia de Economie din Sviștov. Ea are o vastă experiență profesională ca angajat și manager în cadrul Curții de Conturi. A fost expert în cadrul Serviciului Fiscal Bulgar și fost responsabilă pentru redactarea unor părți ale standardelor recunoscute la nivel internațional pentru activitățile Curții de Conturi.

Kojareva a declarat că va purta discuții cu unii dintre miniștrii actuali, precum și cu noi candidați la funcție de ministru, astfel încât să-și formeze cabinetul. Ea s-a angajat să asigure funcționarea normală a statului, precum și organizarea de alegeri corecte şi democratice în toamnă./dstanesc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 august