Autorităţile din Belarus trimit mai multe trupe la granița cu Ucraina

Autorităţile din Belarus au trimis sâmbătă mai multe trupe pentru a-și întări granița cu Ucraina, pe motiv că drone ucrainene le-au încălcat spațiul aerian în timpul incursiunii militare ucrainene în regiunea rusească Kursk.

Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat vineri că forțele de apărare antiaeriană au distrus câteva dintre „aproximativ o duzină” de drone ucrainene, după ce acestea au încălcat spațiul aerian belarus din regiunea Moghilev, la granița cu Rusia. Conform afirmaţiilor sale, alte drone au fost distruse ulterior în apropierea orașului rusesc Iaroslavl.

Sâmbătă mai devreme, Ministerul rus al Apărării a transmis că forțele ruseşti au interceptat șase drone în regiunea Iaroslavl. „Având în vedere situația din Ucraina și din regiunea Kursk din Rusia, comandantul șef al forțelor armate a dat ordine de consolidare a trupelor în zonele tactice Gomel și Mozir pentru a răspunde unor astfel de provocări”, a spus ministrul apărării, Viktor Khrenin – „Forțele de operațiuni speciale, trupe terestre și forțe de rachete, inclusiv sistemele Polonez și Iskander, au fost desfășurate în zonele desemnate”. Ministrul a spus că Belarus consideră încălcarea spațiului său aerian drept o provocare și „este gata să răspundă”./opopescu/cpodea

REUTERS – 10 august